Vegetarisk tagine

Tagine er en god varmende ret til kolde aftener. Når jeg handler ind til tagine, går jeg altid i den nærmeste grønthandler - så er jeg sikker på at få alt det jeg skal bruge til en god pris.

Spis tagine med couscous til samt gule rosiner og chutney. Mangler du en god opskrift på chutney? Se min opskrift på hjemmelavet æblechutney.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk chili
  • 2 gulerødder
  • 2 søde kartofler
  • 1 pastinak
  • 2 små majroer
  • 100 g. snittebønner
  • 100 g. okra
  • 1 dåse kikærter
  • 5 friske figner
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 spsk. raz-el-hanout
  • 0.5 spsk. knuste korrianderfrø
  • 1 tsk. spidskommen
  • 8 kardemommekapsler
  • 0.75 L. grøntsagsboullion
  • 1 håndfuld friske koriander

Fremgangsmåde

  • Skræl gulerødder, kartofler og majroer.
  • Hak alle grøntsagerne i store tern, pånær fignerne som skal halveres.
  • Hak løg, hvidløg og chili.
  • Svits løg, hvidløg og chili i olie i en gryde.
  • Tilsæt alle krydderierne, pas på det ikke branker.
  • Tilsæt alle grøntsagerne.
  • Tilsæt flåede tomater, kikærter og grøntsagsboullion.
  • Lad det hele simre i 30 min.
  • Smag til med salt og peber.
  • Tilsæt okra og de halve figner 10 min. inden servering
  • Server med masser af friske koriander.
Ingredienslisten blev kopieret