Flødekarameller med flagesalt

Flødekarameller kræver ikke mange ingredienser, og kan nemt varieres alt efter ønske. I denne opskrift laver jeg dem med salt. De er både gode som en velkomstsnack og værtindegave, til når der skal ønskes glædelig jul og godt nytår. Derfor laver jeg altid rigeligt med karameller, så der er nok til at alle kan få en lille pose.

Velbekomme!


Ingredienser

  • 10 dl. piskefløde
  • 0.5 kg. sukker
  • 240 g. glukosesirup
  • 6 spsk. saltflager

Fremgangsmåde

  • Find en stor gryde frem og hæld piskefløde, sukker og sirup deri.
  • Rør i karamellen ca. hvert 5 minut i 40 min. på middel varme.
  • Karamellen er færdig når den er fast, gylden og slipper grydens bund – den skal oftest have lidt længere end man regner med så den ikke bliver til karamelsovs.
  • Nu tilsættes hurtigt 2 spsk. salt, hvorpå halvdelen af karamelmassen hældes i en firkantetform (f.eks. tupperwear) beklædt med bagepapir og smurt med lidt olie.
  • Lad herefter karamellerne køle af i ca. to timer, hvorpå de skæres ud i kvadratiske stykker og pakkes ind i madpapir.
Ingredienslisten blev kopieret