Alle Opskrifter

  • Cosmopolitan

    +

    Cosmopolitan er og bliver en af mine yndlingscocktails! Den er simpel, stærk og flot at se på. En cosmopolitan er god alle tider på året, og er svær at lave forkert.

    Tid: 10 minutter

  • Dark and stormy

    +

    En klassisk dark and stormy med mørk rom og ginger beer, der ikke er dyr at servere for sine gæster.

    Tid: 10 minutter

  • Ginger Collins

    +

    En Ginger Collins tager udgangspunkt i en Tom Collins, men i stedet for danskvand er en Ginger Collins lavet med ginger beer. Dejlig frisk og et godt alternativ en dark and stormy, hvis man har mere lyst til gin end rom.

    Tid: 10 minutter

  • Tom Collins

    +

    Tom Collins er en simpel cocktail med gin, der minder en smule om Gin Tonic. En dejlig frisk cocktail, som ikke er svær at lave.

    Tid: 10 minutter

  • Daiquiri

    +

    De fleste forbinder en daiquiri med en strawberry daiquiri, men en klassisk daiquiri som denne laves uden frugt. Opskriften er ganske simpel, og kan bruges som fundament for videre udvikling hvis man nu f.eks. ønsker at lave en strawberry daiquiri.

    En af cocktailens tre ingredienser er simpel sirup, som består af lige dele sukker og vand, der koges op indtil sukkeret er opløst.

    Tid: 10 minutter

  • Whiskey Sour

    +

    Whiskey sour er en absolut favorit hjemme hos mig! Hvis man kan lide whiskey smager den skønt og har en god balance af alkohol, citron og sirup. En sour skal shakes godt og grundigt for at få opløst æggehviden og få det flotte lag skum på toppen.

    Tid: 10 minutter

  • Gin Basil Smash

    +

    Gin Basil Smash er en flot grøn cocktail lavet på gin og basilikum. Overrask dine gæster med denne lidt ukendte, men simple, cocktail, den vil sikkert falde i god jord.

    Tid: 10 minutter

  • Klassisk Gin Tonic

    +

    Der findes mange varianter af den velkendte Gin Tonic, men her får du den helt simple med gin, citron og tonic. Og husk nu, en god eller dårlig oplevelse men Gin Tonic kan stå og falde med mængden af is - husk rigeligt med is! :)

    Tid: 10 minutter

  • Agurkebåde med hytteost og dild

    +

    Super fine små agurker fyldt med hytteost og dild. En god og budgetvenlig ret, som egner sig særlig godt som tapas, eller som en fin lille forret. Hvis der skal købes ind til det store tapasbord, kan jeg desuden anbefale fyldte tomater med tun og tre forskellige slags bruschetta.

    Velbekomme!


    Tid: 20 minutter

  • Nem butterchicken

    +

    Er en godt krydret indisk ret, som jeg holder meget af at lave. Hvis man har krydderihylden på plads er den også rimelig budgetvenlig. Retten kan desuden fryses ned, og jeg vil anbefale at servere den med ris og/eller naanbrød.

    Velbekomme!

    Tid: +60 minutter

  • Vegetar wraps med falafel

    +

    Wraps er en nem måde at få spist lidt flere grøntsager på i hverdagen. Derudover er det også en god måde at få tømt køleskabet på, da du kan erstatte nedenstående ingredienser med hvad du end måtte have på lager.

    Velbekomme!

    Tid: 30 minutter

  • Moutarde dressing

    +

    Kender du det når man har lavet en fortryllende salat, men mangler dressingen? Her får du mit bud på en god dressing til en salat, lavet på olivenolie. Opskriften er sponsoreret af Gestus, hvis olivenolie har en god rund smag, der går godt til dressinger.

    Velbekomme!

    Tid: 10 minutter

  • Australsk tiramisu

    +

    Tiramisu er en skøn italiensk dessert, som kun bliver bedre at stå et par dage i køleskabet. I denne udgave har jeg brugt TimTam (som er en australsk chokoladebar) i stedet for ladyfingers, da jeg ønskede at give min tiramisu et australsk tvist. Man kan dog sagtens bruge ladyfingers eller prøve sig frem med f.eks. KitKat. Jeg har ikke brugt dessertvin for at spare penge, og jeg mener ikke det har gjort desserten mindre god. Derudover ynder jeg at anrette tiramisuen i pæne glas, da det gør desserten mere dekorativ.

    Velbekomme!


    Tid: +35 minutter

  • Asparges med hjemmelavet hollandaise

    +

    En festlig fransk forret, der ikke kræver mange ingredienser. Retten skal laves lige inden den serveres, så det kan anbefales at have lavet den efterfølgende hovedret og dessert på forhånd. Væben dig med tålmodighed når sovsen skal laves – det betaler sig i sidste ende.

    Velbekomme!


    Tid: 45 minutter

  • Vegatarpizza med peberfrugt

    +

    En skøn vegetarisk pizza med peberfrugt, chili og frisk oregano. Find min opskrift på den perfekte hjemmelavede pizzadej her.

    Velbekomme!


    Tid: 20 minutter

  • Edamamespread

    +

    Det er nemt og billigt at lave sit eget vegetariske pålæg.

    For klimaets skyld spiser jeg sjældent kød til aftensmad, men jeg har haft svært at finde de gode og billige alternativer til kødet i madpakken. Derfor har jeg nu lavet fire forskellige slags pålæg uden kød med henholdsvis: linser, kikærter, bønner og edamamebønner. Det smager overraskende godt, og er meget mere interessant end en spegepølsemad.

    Velbekomme!

    Tid: 15 minutter

  • Kartoffelsalat med dild og kapers

    +

    Kartoffelsalat med dild og kapers er et skønt mættende supplement til både, fisk, fjerkræ og kød. Salaten ville være særlig skøn med små danske kartofler i sæson, men jeg brugte nu bare de større almindelige kartofler. Det vil formentlig også give lidt til udseendet med de små halveret danske kartofler.

    Velbekomme!

    Tid: 30 minutter

  • Kartoffelpizza med rosmarin

    +

    En nem og dejlig pizza. Den enkle smagskombination af ost, kartoffel og rosmarin er fortryllende i sin enkelhed, og bør ikke tilføje tomatsovs. Find min opskrift på den perfekte hjemmelavede pizzadej her.

    Velbekomme!


    Tid: 15 minutter

  • Gnocchi med salvie

    +

    Gnocchi med frisk salvie og smør, er en dejlig let og sparsommelig ret. Jeg har benyttet mig af hjemmelavet gnocchi, som både er billigt og smager bedre end de købte.

    Velbekomme!


    Tid: 15 minutter

  • Simpel wok m. slangebønner

    +

    Wok er en efterhånden velkendt ret i de fleste danske køkkener. En af de absolut vigtigst ting at huske på når man laver wok, er at det ikke skal stå og stege for længe, så grøntsagerne falder sammen. Sørg derfor altid for at have hakket alt på forhånd. Et andet godt råd er ikke at købe for mange grøntsager, tit kan man få en bedre smag frem hvis man nøjes med blot at bruge tre slags grøntsager i sin wok, og så sparer man også lidt penge. Her får i mit bud på en nem og hurtig opskrift, som jeg håber i kan lide.

    Velbekomme!

    Tid: 25 minutter

  • Quesadillas

    +

    Der er ikke noget der emmer af sommer som mexicansk mad! Denne opskrift er en reklame for Gestus, da jeg har brugt deres produkter, som emmer af kvalitet. Disse Quesadillas er vegetariske og lavet med bønner, men man kan også sagtens putte kylling eller oksekød i, hvis man har mere lyst til det. Hvis du føler for at flotte dig lidt, kan det anbefales at pynte disse quesadillas med avokado og koriander.

    Velbekomme!

    Tid: 35 minutter

  • Marokkansk spaghetti

    +

    Giv den klassiske ret “spaghetti meatballs” et twist, ved brug af marokkanske krydderier. Denne opskrift er en reklame for Gestus, et kvalitetsmærke, som kan findes i Meny, Spar, Minkøbmand, LetKøb og Pisifik. Gestus produkter er hverdagsvenlige og går ikke ned på smag. Derfor bruger jeg i denne opskrift bl.a. deres færdiglavet kødboller, så aftensmaden kun tager 15 min at lave.

    Velbekomme!

    Tid: 15 minutter

  • Fisketærte med persille

    +

    Fisk er godt og sundt, og noget man godt kunne spise lidt mere af. Jeg er gået i køkkenet for at eksperimentere med flere forskellige opskrifter på fisk. Denne opskrift tager udgangspunkt i en klassisk hverdagsopskrift, tærte. I denne opskrift kan man sagtens bruge optøet fisk, fisken skal dog helst være hvid, da denne går bedst til de øvrige ingredienser.

    Velbekomme!


    Tid: 30 minutter

  • Smoothie bowl m. banan

    +

    Her får du en hurtig og frisk morgenmadsopskrift, lavet i samarbejde med Fairtrade. Når du køber produkter med Fairtrade mærket, er du med til at sikre en fair løn og arbejdsvilkår for bønder i verdens fattige lande. Denne opskrift lavet med fairtrade bananer, er derfor både en god og lækker måde at starte dagen på – med god samvittighed.

    Velbekomme!

    Tid: 10 minutter

  • Bananbrød

    +

    Da jeg boede i Australien var det helt normalt at spise bananbrød til morgenmad. Så forleden dag besluttede jeg mig for at lave et, og jeg må sige at jeg godt kan forstå det er populært! Denne opskrift har jeg lavet i samarbejde med Fairtrade, hvorfor jeg har købt fairtrade bananer og brun farin. Dette er en god kombination, som også gør at man ikke behøver at tilsætte yderligere sukker.

    Velbekomme!

    Tid: +60 minutter

  • Svenske kanelsnurre med kardemomme

    +

    Et skønt søndagsforetagende, der får hele lejligheden til at dufte dejligt af kanel og kardemomme. Opskriften har jeg fra min kærestes søster, som er meget glad for Sverige og rigtig god til bagværk. Bør nydes frisk fra ovnen. Får dog sjældent lov til at stå længe på spisebordet.

    Velbekomme!

    Tid: +60 minutter

  • Gulerodssuppe med ingefær

    +

    Efter en kold efterårsdag er der ikke noget bedre, end at komme hjem til en skål god varm suppe. Det tager ikke så lang tid at lave, kræver ikke de vildeste ingredienser, og kan nemt fryses ned og bruges en anden god dag.

    Velbekomme!

    Tid: 35 minutter

  • Soja laks

    +

    Laks med soja marinade, er både god til de travle hverdage og hyggelige weekendaftener. Det tager ikke lang tid at lave marinaden eller bage laksen, men laksen skal gerne ligge i marinaden i en halv times tid. Server den med en frisk asiatisk salat til.

    Velbekomme!

    Tid: 50 minutter

  • Sprød og sød æblecrumble

    +

    Jeg elsker smagen og duften af søde bagte æbler! Derfor synes jeg også denne nemme billige æblecrumble er helt fantastisk, hele året rundt. Man kan både spise den med flødeskum eller vaniljeis til, eller gøre som jeg ynder og bare spise den uden noget.

    Velbekomme!

    Tid: 35 minutter

  • Hvid fisk med rasp

    +

    Fisk med rasp er nemt og lave, og noget de fleste kan lide. Retten går godt sammen med en frisk grøn salat til sommertiderne. På en kold dag kan retten dog også serveres med en omgang ovnbagt rodfrugter.

    Velbekomme!

    Tid: 20 minutter

  • Bagt torsk med squash

    +

    Bagt fisk kender de fleste til, men har du prøvet at vende den i squash på et lag af tomater og oliven? At vende fisk i vandholdige grøntsager, er en måde at mindske riskoen for at fisken bliver tør på. Når man laver bagt hvid fisk, skal man dog stadig passe på med, ikke at give den for længe i ovnen, så den ikke bliver tør. Opskriften er sponsoreret af Gestus, som kan handles i Meny, Min Købmand, Spar og Kiwi.

    Velbekomme!

    Tid: 30 minutter

  • Japanske kålpandekager

    +

    En billig og fleksibel ret, da man selv kan bestemme, hvad pandekagerne skal fyldes med af lækre salater. Sammensætning af kål og løg gør både pandekagerne søde og sunde. Jeg nyder især at servere dem med hvidkål og æble- eller agurkesalat. Som flot og farverigt pynt kan man bruge hjemmelavede syltede rødløg, samt koriander eller mynte.

    Velbekomme!


    Tid: 25 minutter

  • Nemme tarteletter

    +

    Her får du en nem opskrift på tarteletter, der jo hører sig til på påskebordet. Opskriften er lavet af kyllingebryster, men oprindeligt laves tarteletter af kødet fra en hel kylling, og skroget deraf bruges til at lave den hønsebouillonen som også skal i. Denne nemmere udgave smager dog også rigtig godt, og hvis man har lyst, kan man tilføje lidt suppegrøntsager til bouillonen.

    Velbekomme!

    Tid: 25 minutter

  • Klassiske fastelavnsboller

    +

    Fine danske fastelavnsboller her lavet på en tebolledej, og fyldt med hindbærmarmelade og æblegrød. Fyldet kan varieres alt efter ønske, og man kan eksempelvis også lave en creme og fylde dem med. Det er desuden anbefalings værdigt at have små hjælpere med i køkkenet til denne opskrift, da jeg har erfaret at de er særligt gode til at dekorere med glasur. Opskriften er lavet i samarbejde med Bakkedal, der fremstiller deres smør ved brug af naturlige råvarer, og dermed ikke går ned på smag.

    Velbekomme!

    Tid: +60 minutter

  • Nem æblegrød med vanilje

    +

    Duften af hjemmelavet æblegrød på en kold efterårsdag, er noget af det bedste jeg ved. Æblegrød er dejligt nemt, fyldt med smag, og kan bruges til mange forskellige opskrifter. Brug den eksempelvis på din yoghurt om morgen, eller i en klassisk æblekage med flødeskum og makroner. Og husk endelig at lave rigeligt! Den kan jo også fryses ned, hvis du ikke kan nå at spise det hele.

    Velbekomme!

    Tid: 30 minutter

  • Squashsuppe med Pesto og Basilikum

    +

    En billig simpel ret, der går godt som både forret og hovedret. Suppens friske grønne smag, giver den dejlige forårs- og sommernuancer. Den kan både serveres varm og kold, og laves med købt eller hjemmelavet pesto. Lav gerne rigeligt, så suppen kan fryses ned og spises på en af de travlere dage.

    Velbekomme!

    Tid: 20 minutter

  • Hjemmelavet andefond

    +

    Jeg smider aldrig mit andeskrog ud, for det kan gøre gavn til kommende retter. Denne grundopskrift på fond lavet af fjerkræ, indeholder kun de nødvendige ingredienser, og man kan med fordel supplere med andre krydderier og grøntsager for at ændre smagen. Eksempelvis ville en andefond til en vietnamesisk ret, suppleres med nelliker, ingefær, stjerneanis, korianderfrø og kanel.

    Velbekomme!

    Tid: +60 minutter

  • Krydret kålsalat

    +

    En budgetvenlig opskrift der både kan laves med spids- eller hvidkål. Denne ret er både god til frokost og aftensmad, og krydderisammensætningen kan ændres alt efter hvad salaten serveres til.

    Velbekomme!

    Tid: 15 minutter

  • Vietnamesisk suppe

    +

    En varm, krydret og sødlig asiatisk suppe. Denne Pho inspirerede suppe, er lavet på baggrund af et overskud af oksekød, samt diverse krydderier jeg havde på lager. Suppen endte med et vietnamesisk udtryk, og giver lidt associationer til den vietnamesiske ret Pho. En meget vellykket opskrift, som der bestemt skal laves mere af. Den udmærker sig godt til nedfrysning.

    Velbekomme!

    Tid: +25 minutter

  • Den perfekte pizzadej

    +

    Denne opskrift på pizzadej har jeg fået af en italiensk kok og kollega. Dejen her er uden ret meget gær, men med en lang hævetid. Hvis man ønsker at forkorte hævningen, kan man derfor tilføje mere gær. Pizzaer laves optimalt i en 350 grader varm pizzaovn, så sørg for at varm din ovn godt op inden du går i gang.

    Velbekomme!


    Tid: +60 minutter

  • Nemme bruschetta varianter

    +

    Bruschetta er en skøn billig og nem italiensk forret. Bruschetta kan laves i mange varianter, så man kan selv bestemme hvor meget tid og penge, man har lyst til at kaste i retten. Jeg har her lavet et bud på tre varianter med henholdsvis, tomat, champignoner og karamelliseret løg.

    Velbekomme!


    Tid: 25 minutter

  • Balsamico dressing

    +

    Kender du det når man har lavet en fortryllende salat, men mangler dressingen? Her får du mit bud på en god dressing lavet på olivenolie, til en salat. Opskriften er sponsoreret af Gestus, hvis olivenolie har en god rund smag, der går godt til dressinger.

    Velbekomme!

    Tid: 5 minutter

  • Hjemmelavet gnocchi

    +

    Gnocchi smager ekstra skønt når det er hjemmelavet, og det er overraskende nemt og billigt at lave. Når først gnocchien er lavet, er det hurtigt at servere en omgang gnocchi til aftensmad, med blot lidt napolisauce, olie og basilikum.

    Velbekomme!


    Tid: +60 minutter

  • Spaghetti med kødboller

    +

    En klassisk italiensk ret, som er dejlig nem og romantisk med et godt glas vin til.

    Velbekomme!


    Tid: +60 minutter

  • Honningristet müsli

    +

    Crunchy müsli fyldt med skønne nøder og rosiner, der kan varieres alt efter hvad du har på lager. Man kunne eksempelvis også bruge hasselnødder, tranebær eller græskarkerner. Opskriften er hentet fra min søde mor, hvorfor den bringer minder frem om hyggelige morgenstunder.

    Velbekomme!

    Tid: 10 minutter

  • Traditionel pad thai

    +

    Pad thai er en skøn nem ret fyldt med smag, der let kan varieres alt efter hvad man har i køleskabet. Den laves originalt med store rejer, men den kan også sagtens laves med kylling eller grøntsager, så længe krydringen bevares.

    Velbekomme!

    Tid: 30 minutter

  • Pålæg af røde linser

    +

    Det er nemt og billigt at lave sit eget vegetariske pålæg.

    For klimaets skyld spiser jeg sjældent kød til aftensmad, men jeg har haft svært at finde de gode og billige alternativer til kødet i madpakken. Derfor har jeg nu lavet fire forskellige slags pålæg uden kød med henholdsvis: linser, kikærter, bønner og edamamebønner. Det smager overraskende godt, og er meget mere interessant end en spegepølsemad

    Velbekomme!


    Tid: 30 minutter

  • Rødbedetærte

    +

    Jeg holder af at lave mad i årstidernes ånd, og rødbede er ingen undtagelse! En af de bedste ting ved den kolde tid, er at det kalder på masser af rodfrugter!

    Velbekomme!

    Tid: 50 minutter

  • Indisk tandoori kylling

    +

    Har du fundet nedsat kylling? Så har jeg en opskrift du skal prøve! Du kan bruge alle delene fra en kylling til denne opskrift, da tandoori blot er en krydret marinade. Jeg brugte kyllingebryster, men du kan sagtens bruge en hel kylling, vær her blot opmærksom på, at give den længere tid i ovnen ved lavere varme. Som tilbehør til denne skønne indiske ret serveres fried rice.

    Velbekomme!


    Tid: +60 minutter

  • Græskarsuppe

    +

    I slutningen af oktober er der ikke noget at gøre, græskarsuppen er og bliver et sæson-must! Græskar smager ikke af meget i sig selv, men kan med hjælp fra en håndfuld krydderier, blive et skønt efterårsmåltid. En god idé er at gemme græskarkernerne, som man kan stege på panden, og bruge som pynt til suppen eller i en salat.

    Velbekomme!

    Tid: 30 minutter

  • Indisk dahl

    +

    Dahl er en hverdagsfavorit herhjemme. Det er nemlig både en billig og interessant ret, som går godt ind i en kødfri hverdag. Opskriften her tager et meget simpelt udgangspunkt, for at være så budgetvenligt som muligt. Krydderierne kan eksempelvis variere, alt efter hvad du har på hylderne.

    Velbekomme!

    Tid: 45 minutter

  • Rødbedepandekager

    +

    Flotte farverige pandekager, som her er fyldt med linser og friske appelsiner. Man kan fylde dem som man vil, men her har jeg valgt en lidt arabisk tilgang, med appelsin og spidskommen.

    Velbekomme!

    Tid: 30 minutter

  • Havregrynskugler med kaffe

    +

    Havregrynskugler stammer helt tilbage fra krigstiden, fra da man måtte finde på billige alternativer til den søde juletid. Det er derfor en skøn og utrolig billig snack, som går godt til en kop kaffe.

    Velbekomme!


    Tid: +15 minutter

  • Pasta puttanesca

    +

    Pasta puttanesca, som oversat betyder luderens pasta, er en skøn og billig italiensk pastaret. Oprindeligt laves den med ansjoser, hvilket jeg også er opvokset med, men da jeg har det lidt svært med ansjoser… så har jeg lavet en udgave uden – det bliver den jo også lidt billigere af.

    Velbekomme!


    Tid: 20 minutter

  • Klassisk pariserbøf

    +

    Pariserbøf er en luksusriøs og overraskende simpel ret. Det er retten som er perfekt at lave når man skal have fint besøg, da man kan forberede en masse inden gæsterne kommer, og dermed kun behøver bruge tid på at stege bøfferne.

    Velbekomme!

    Tid: 25 minutter

  • Pepe et patate

    +

    En skøn italiensk ret, som både er god serveret som forret med lidt brød til, eller som tilbehør til en hovedret. Retten er både nem og hurtigt lavet.

    Velbekomme!


    Tid: 35 minutter

  • Grøn bønnesalat

    +

    En flot og sund grøn salat der går særligt godt som tilbehør til kalvekød.

    Velbekomme!

    Tid: 20 minutter

  • Kikærte pålæg

    +

    Det er nemt og billigt at lave sit eget vegetariske pålæg.

    For klimaets skyld spiser jeg sjældent kød til aftensmad, men jeg har haft svært at finde de gode og billige alternativer til kødet i madpakken. Derfor har jeg nu lavet fire forskellige slags pålæg, uden kød med henholdsvis: linser, kikærter, bønner og edamamebønner. Det smager overraskende godt, og er meget mere interessant end en lun spegepølsemad.

    Velbekomme!

    Tid: 40 minutter

  • Mormors pandekager

    +

    Det dufter af hygge og forkælelse når duften af mormors pandekager fylder hytten. Jeg er så heldig at have fået min mormors traditionelle opskrift, som jo ikke står skrevet ned nogen steder, men som er en opskrift der er gemt i hukommelsen. Hemmeligheden bag disse pandekager, er at de skal være tynde, da der ikke er noget værre end at få en stor madpandekage serveret til dessert. Hvis det ønskes kan man tilføje kardemomme og/eller citronskal i sin pandekagedej, men jeg har nu holdt mig til den helt originale med vaniljesukker.

    Velbekomme!


    Tid: 30 minutter

  • Mexicansk bønnesalat

    +

    Sund og frisk bønnesalat, som både er god til aftensmad og frokost

    Velbekomme!

    Tid: 15 minutter

  • Bønnespread

    +

    Det er nemt og billigt at lave sit eget vegetariske pålæg.

    For klimaets skyld spiser jeg sjældent kød til aftensmad, men jeg har haft svært at finde de gode og billige alternativer til kødet i madpakken. Derfor har jeg nu lavet fire forskellige slags pålæg uden kød med henholdsvis: linser, kikærter, bønner og edamamebønner. Det smager overraskende godt, og er meget mere interessant end en lun spegepølsemad.

    Velbekomme!

    Tid: 40 minutter

  • Hjemmelavet koldskål

    +

    Der er ikke noget der siger sommer som koldskål! For mit vedkommende er lig med koldskål solskinsrige barndomsminde. Opskriften her er derfor også min mors klassiske, som både indeholder citronskal og citronsaft

    Velbekomme!

    Tid: 15 minutter

  • Upside-down appelsinkage

    +

    En dekorativ kage, fyldt med smag af appelsin. I stedet for at bruge købt appelsinmarmelade, kan du finde min nemme opskrift på hjemmelavede appelsinmarmelade her.

    Velbekomme!


    Tid: +20 minutter

  • Klassiske boller i karry

    +

    God gammeldags boller i karry, med selvvalgt topping, er nu engang en dejlig ret til en lidt kold dag.

    Velbekomme!

    Tid: 45 minutter

  • Peberfrugtsalat med sesam

    +

    En simpel salat med en fantastisk dressing! Smagen af sesam går perfekt sammen med stegt peberfrugt. Spis salaten som tilbehør til din aftensmad.

    Velbekomme!


    Tid: 10 minutter

  • Torsk i gulerodssuppe

    +

    Torsk i gulerodssuppe er en fin og anerledes måde at få spist fisk på, som også er festlig nok til at servere for gæster.

    Velbekomme!


    Tid: 50 minutter

  • Squashsalat

    +

    Squashsalaten består blot af lynstegte krydret squash, hvilket giver den en fin afdæmpet smag, der er god som tilbehør på middagsbordet.

    Velbekomme!

    Tid: 15 minutter

  • Sommersalat med melon

    +

    Denne salat er et skønt supplement til kylling eller grillet kød, da den er dejlig simpel og fyldt med smag af sommer. Man kan snildt benytte sig af andre melontyper, men jeg synes denne cantaloupemelon (grøn udenpå, orange indeni) er skøn, da den er rig på smag. En anden mere kendt smagsstærk melon er netmelonen, hvorimod honningmelon og galiamelon har en lidt svagere smag. Som topping brugte jeg solsikkekerner, da det er det billigste kernealternativ jeg har kunne opspore, men du kan selvfølgelige bare bruge hvad du har på lager.

    Velbekomme!

    Tid: 10 minutter

  • Havregrød m. frugtkompot

    +

    I en travl studiehverdag, hænder det tit for mig at den står på havregrød til morgenmad, hvilket godt kan blive en smule ensformigt. I et samarbejde med fairtrade har jeg derfor lavet en opskrift på havregrød, med deres frugtgrød som kun koster 10kr. i fakta. På den måde kan jeg både handle studievenligt, sundt og med god samvittighed.

    Velbekomme!

    Tid: 10 minutter

  • Asiatisk boller i karry

    +

    En asiatisk variant af den klassiske boller i karry. Smagen af kokosmælk og thailandsk karry paste, er en skøn erstatning til den klassiske gule karry smag.

    Velbekomme!


    Tid: +60 minutter

  • Klassisk spaghetti carbonara

    +

    Her får du mit bud på hvordan klassisk spaghetti carbonara smager. Jeg er godt klar over at det ikke er sådan den traditionelt laves, så hvis du har lyst kan du klikke videre til min opskrift på “traditionel spaghetti carbonara”. Jeg synes den her udgave er lidt mere lettilgængelig, lidt mere ostet og perfekt som hurtig lækker aftensmad. Nogen synes måske det er lidt skræmmende at man ikke varmer æggeblandingen op, men det er der nu en grund til: Retten skulle nødigt blive til “spaghetti røræg”, derfor bruger jeg kun varmen fra spaghettien til at få ingredienser til at flyde sammen.

    Velbekomme!

    Tid: 15 minutter

  • Fennikel og kartoffelsuppe

    +

    En frisk lys suppe, som nemt kan gøres dekorativ med lidt farverig topping.

    Velbekomme!

    Tid: 45 minutter

  • Laks m. spinat i butterdej

    +

    Spinat og laks er en skøn kombination. Her bliver det serveret i et fint lille net af butterdej. Retten er god til en kold eftersårsdag, og kan med fordel serveres med lidt bagte kartofler og en grøn salat. Opskriften er sponsoreret af Gestus, der sætter fokus på kvalitet til hverdagspriser.

    Velbekomme!

    Tid: 40 minutter

  • Amerikanske pandekager m. kardemomme.

    +

    Der er næsten ikke noget bedre, end at blive vækket en lørdag morgen, med amerikanske pandekager og en varm kop kaffe, på sengen! Opskriften på disse pandekager er afprøvet til perfektion, for at få så luftige pandekager som muligt.

    Velbekomme!


    Tid: 30 minutter

  • Æble- og rodfrugtsalat

    +

    En flot og farverig salat med skønne smagskombinationer. Salaten kan både spises som frokost til 2 personer, eller som tilbehør for 4 personer til aftensmaden.

    Velbekomme!


    Tid: 25 minutter

  • Nemme tunfrikadeller

    +

    En god og billig måde at få spist fisk på. Tunfrikadeller smager overraskende godt og går godt med en frisk salat til.

    Velbekomme!

    Tid: 45 minutter

  • Risotto med svampe

    +

    Denne opskrift er en reklame for Gestus, hvis produkter byder på kvalitet til rimelige priser.

    Risottoen her er lavet med oksebouillon og svampe, men kan også sagtens laves på anden bouillon alt efter hvilken øvrig ingrediens, man ønsker at komme i sin risotto. Risotto er ikke umiddelbart nogen billig ret, men det er en nem og forholdsvis budgetvenlig måde at imponere sine gæster på. Da det er en ret som kræver opmærksomhed, er det oplagt at dele et glas hvidvin med sine gæster i køkkenet, mens man står og rør i gryden.

    Velbekomme!

    Tid: 30 minutter

  • Flødekarameller med chili

    +

    Flødekarameller kræver ikke mange ingredienser, og kan nemt varieres alt efter ønske. I denne opskrift laver jeg dem med chili. De er både gode som en velkomstsnack og værtindegave, til når der skal ønskes glædelig jul og godt nytår. Derfor laver jeg altid rigeligt med karameller, så der er nok til at alle kan få en lille pose.

    Velbekomme!


    Tid: +60 minutter

  • Den klassiske hønsekødssuppe

    +

    Der er mange budgetvenlige hits at finde i det traditionelle danske køkken. Her er mit bud på en god hønsekødssuppe med melboller, der tager lidt tid at lave, men til gengæld efterlader sig rigeligt med rester til de efterfølgende dage.

    Velbekomme!


    Tid: +60 minutter

  • Salade Nicoise a lá Gastrologik

    +

    Denne salat minder meget om salade nicoise, men er det dog ikke helt, da den tager udgangspunkt i det jeg havde i køleskabet. Man kan variere den ved at tilsætte tun og oliven og fjerne tomater og hytteost. Salaten går godt som tilbehør til det meste, men kan også spises som hovedret i sig selv hvis der tilsættes tun.

    Velbekomme!

    Tid: 20 minutter

  • Hjemmelavet æblechutney

    +

    Noget af det jeg elsker ved efteråret er at det er sæson for æbler. Denne æblechutney er stærk og krydret og går rigtig godt til varme retter. Prøv den eksempelvis ovenpå butter chicken, tagine, chicken tikka masala eller andre varme gryderetter.

    Velbekomme!

    Tid: 30 minutter

  • Laksefrikadeller

    +

    Laksefrikadeller kan både laves med dåsetun, dåselaks eller fiskefars. De indeholder asiatiske ingredienser, hvilket gør dem lidt mere interessante end de klassiske fiskefrikadeller. Hvis du har de essentielle ingredienser på plads, er dette både en sund og billig spise.

    Velbekomme!

    Tid: 45 minutter

  • Marengs med smag af mokka

    +

    Jeg holder meget af en god kop kaffe, men jeg holder næsten ligeså meget af at spise lidt sødt til kaffen, og her er mokkamarengs en dejlig budgetvenlig løsning. Når du laver marengs er det vigtigt at være tålmodig når du tilsætter sukker, så de stive æggehvider ikke falder sammen.

    Opskriften er sponsoreret af Gestus, hvor jeg bruger deres mellemristet økologiske harmony kaffe, som har en god rund smag.

    Velbekomme!

    Tid: +60 minutter

  • Hjemmelavet chokolademousse

    +

    En dejlig billig dessert som er elsket af de fleste! I min udgave af chokolademousse, har jeg forsøgt at bruge så få ingredienser som muligt, for at gøre det billigere, samt forstærke smagen af chokoladen. Det er nemlig så trist når chokolademoussen ender med at smage af flødeskum.

    Velbekomme!

    Tid: +20 minutter

  • Appelsin og fennikelsalat

    +

    En nem og frisk salat der går særligt godt til fisk. Hurtigt at lave og perfekt til unge på budget.

    Velbekomme!


    Tid: 20 minutter

  • Mocca eclairs

    +

    En særdeles velegnet kage til kaffen, der ikke kræver den kyndigste hånd at lave. Derudover er kagerne hurtigt lavet, og byder på mange variationsmuligheder, da det i realiteten blot er en vandbakkelse fyldt med flødeskum

    Velbekomme!


    Tid: 50 minutter

  • Fyldte tomater med spicy tun

    +

    Tomater og tun er en skøn kombination! Her serverer jeg halve tomater fyldt med tunmousse med lidt chili, hvilket er en budgetvenlig måde at lave lidt fin tapas til aftensmaden.

    Hvis der skal købes ind til det store tapasbord, kan jeg desuden anbefale agurker fyldt med hytteost og tre forskellige slags bruschetta.

    Velbekomme!

    Tid: 20 minutter

  • Simpel og saftig hel kylling

    +

    Forleden dag fandt jeg en hel økologisk kylling til ¼ pris – 25kr! Det blev til en dejlig nem opskrift på hel ovnbagt kylling. Krydderierne kan varieres alt efter hvilken slags salat man ønsker at servere til, man kunne eksempelvis lave en asiatisk version med koriander og chili. Jeg serverede nu kyllingen med en simpel melonsalat, hvilket gjorde det til et herligt sommermåltid.

    Velbekomme!


    Tid: 60 minutter

  • Luftige hvedeboller

    +

    Den ultimative forkælelse om morgen er duften af nybagte boller! Denne opskrift er en klassiker hjemme hos mig, og er hentet fra den tid jeg boede hjemme hos mine forældre. Disse boller laves på en røremaskine og skal hæve i lang tid, hvilket gør dem dejlig luftige. En simpel og skøn opskrift, som bør nydes lune med lidt smør eller marmelade.

    Opskriften er en reklame for Gestus, som ikke går ned på kvalitet og smag.

    Velbekomme!

    Tid: +60 minutter

  • Citronspecier

    +

    Julen kalder på mange klassiske søde småkager. Derfor er denne lidt syrlige småkage en god udvidelse til de klassiske “småkage-repertoire”, og så er den oven i købet budgetvenlig!

    Velbekomme!

    Tid: 20 minutter

  • Affogato med saltkaramel

    +

    En (meget) simpel og lækker dessert. Jeg serverer den både til gæster, men jeg spiser den også gerne når jeg lige trænger til lidt forkælelse efter en lang dag på studiet. Du kan enten købe en færdiglavet karamelsauce, men hvis du tilfældigvis har en dåse kondenseret mælk stående, kan du også blot koge den i vand i tre timer. Opskriften er sponsoreret af Gestus, hvor jeg bruger deres mellemristet økologiske harmony kaffe, som har en god rund smag.

    Velbekomme!

    Tid: 10 minutter

  • Simpel og frisk edamamesalat

    +

    En frisk og stærk salat lavet med edamamebønner fra frost. Salaten er dejlig hurtig at lave, og kan gå til både fisk og kød, hele året rundt. Opskriften er sponsoreret af Gestus, som har mange forskellige grøntsager på frost, til at gøre den travle hverdag lidt lettere.

    Velbekomme!

    Tid: 15 minutter

  • Italiensk parmagiana

    +

    I min tid i Melbourne (Australien), har jeg forsøgt at udforske det lokale køkken. Det har dog vist sig at være en spændende rejse, da det ”Melbournianske” køkken er et sammensurium af køkkener fra hele verden! En af de mest populære retter går under navnet ”parmas”, og består af stegt kyllingebryst med tomatsauce, skinke og ost på toppen.

    Det lyder ikke umiddelbart så interessant, og det smager heller ikke fortryllende (efter min smag).

    Heldigvis har jeg en italiensk ven der er tidligere kok, og han fortalte mig at parmas originalt stammer fra Italien (parmagiana), hvor det laves med aubergine i stedet for kyllingebryst. Med inspiration fra ham, har jeg derfor lavet min egen udgave, som tilmed er simpel og billig.

    Velbekomme!

    Tid: 45 minutter

  • Frisk asiatisk nudelsalat

    +

    Nyd denne friske nudelsalat som forret, eller som en hovedret med lidt asiatisk tilbehør til. Nudelsalat er dejligt nemt, enkelt og hurtigt at lave og kræver ikke mange ingredienser. Som udgangspunkt laves den med agurk og gulerødder, men man kan sagtens tilføje og erstatte med bønnespirer eller edamamebønner, alt efter hvad man har på lager.

    Velbekomme!


    Tid: 20 minutter

  • Nem og frisk asiatisk rejesalat

    +

    En frisk rejesalat med lidt stærk chili, er en god og nem måde at få spist både grøntsager og fisk på. Opskriften er sponsoreret af Gestus, som både har rejer på frost og i køledisken.

    Velbekomme!

    Tid: 25 minutter

  • Pirogger med linsefyld

    +

    Vegetariske pirogger lavet med kål og linser. Dejen jeg har brugt er en købt butterdej, da det er dejligt nemt og ikke koster alverden. Man kan selvfølgelig også sagtens lave sin egen butterdej, hvis man har god tid.

    Velbekomme!

    Tid: 30 minutter

  • Jødekager

    +

    En god traditionel dansk julesmåkage, der går fint i overensstemmelse med et SU-budget. Opskriften her tager udgangspunkt i frk. Jensens, da hendes opskrifter nu engang er gyldne, når det kommer til traditionelle danske opskrifter. Hvis man føler for at pynte sine jødekager yderligere, kan det anbefales at toppe dem med hakkede mandler.

    Velbekomme!

    Tid: +15 minutter

  • Appelsinmarmelade med kardemomme

    +

    Klassisk appelsinmarmelade med smag af kardemomme. Brug appelsinmarmelade til ostebord, morgenmad eller som ingrediens i en appelsinkage.

    Velbekomme!

    Tid: 45 minutter

  • Frisk rødkålssalat

    +

    Den danske jul byder på mange tunge og gode retter, og det kan derfor være godt med et frisk lille indslag, såsom denne salat. Det er en flot og farverig salat, der smager himmelsk, hvis man husker at snitte sin rødkål helt fint. Rødkålssalaten går særligt godt til and, men kan også sagtens spises til kylling eller lam.

    Velbekomme!

    Tid: 15 minutter

  • Nem opskrift på Fried rice

    +

    Nem og fleksibel ret. Hvis du har nogle kogte ris tilovers fra dagen før, er dette en perfekt måde at få dem brugt på – og derved undgå mad spil. Jeg køber aldrig ind til denne ret, da jeg bruger overskydende grøntsager, hvilket gør den meget budgetvenlig og ligetil.

    Velbekomme!


    Tid: 15 minutter

  • Traditionel spaghetti carbonara

    +

    Hvis du har lyst til at blive klogere på den klassiske spaghetti carbonara, så prøv denne udgave. Jeg har fået den af min italiensk ven, som har den fra sin mormor. Med andre ord: det her er sådan traditionel spaghetti carbonara laves! Jeg bruger hverken fløde, hele æg eller bacon. I stedet laves den med æggeblommer og guanciale (grisekind). 

    Velbekomme!


    Tid: 25 minutter

  • Perro caliente (hotdogs)

    +

    Med frygt for at fornærme hr. og fru Danmark, så må jeg indrømme at en traditionel hotdog ikke er den mest interessante og indbydende ret. Med et par ekstra ingredienser og nye smagskombinationer, kan retten dog hurtigt gøres mere interessant. Jeg har lavet to varianter med inspiration fra henholdsvis det mexicanske og asiatiske køkken. Tanken er at omdanne det traditionelle “hotdogtilbehør” til en salat, som fungerer som topping – og bare rolig, ketchup, sennep osv., går stadig godt til. Jeg er godt klar over at det kan være en dyr ret, hvis man ikke har nogle af ingredienserne på forhånd. Mit råd er derfor at lave denne ret til mere end to personer, da det gør den væsentligt billigere. Eksempelvis er retten genial til en grillaften med venner eller familie.

    Velbekomme!

    Tid: 30 minutter

  • Mexicansk tapas

    +

    Nem og frisk mexicansk inspireret tapas. I det mexicanske køkken er hovedingredienserne: hvidløg, lime og chili. I denne opskrift har jeg benyttet mig af den grønne mexicanske chilisauce habanero, som smager dejligt frisk.

    Velbekomme!


    Tid: 40 minutter

  • Luftigt foccacia brød

    +

    Opskrift på to langtidshævede foccacia brød med god olivenolie, sponsoreret af Gestus

    Brødet laves på en rørmaskine og skal hæve i lang tid, hvilket gør det dejligt luftige. En simpel og skøn opskrift!

    Velbekomme!

    Tid: +60 minutter

  • Spansk brandade

    +

    Opskriften her er en reklame for Gestus, hvis produkter lover kvalitet til hverdagspriser. Denne spanske brandade er en fiskesalat lavet på alaskasej loins, men man kan også sagtens bruge en anden slags hvid fisk. Brandade går godt til påskebordet med et stykke ristet rugbrød til.

    Velbekomme!

    Tid: 30 minutter

  • Grønkålssalat med søde pære

    +

    Grønkålssalat med søde pærer og karamelliseret solsikkekerner, er en nem måde at lave en interessant salat på. Pærer og solsikkekerner kan nemt erstattes med en anden slags frugt eller nødder, hvilket også gør salaten dejlig budgetvenlig. Opskriften er sponsoreret af Gestus, der laver kvalitetsprodukter til hverdagspriser.

    Velbekomme!

    Tid: 15 minutter

  • Semlor med kaffesmør

    +

    Semlor er den svenske form for fastelavnsbolle, her fyldt med kaffesmør, og toppet med flødeskum. De fine semlor, skal gerne være flotte, runde og luftige, hvorfor det er vigtigt at overholde hævningstiderne. Opskriften er lavet i samarbejde med Bakkedal, der fremstiller deres smør ved brug af naturlige råvarer, og dermed ikke går ned på smag.

    Velbekomme!

    Tid: +60 minutter

  • Flødekarameller med julekrydderier

    +

    Flødekarameller kræver ikke mange ingredienser, og kan nemt varieres alt efter ønske. I denne opskrift laver jeg dem med chili. De er både gode som en velkomstsnack og værtindegave, til når der skal ønskes glædelig jul og godt nytår. Derfor laver jeg altid rigeligt med karameller, så der er nok til at alle kan få en lille pose.

    Velbekomme!


    Tid: +60 minutter

  • Friske forårsruller

    +

    En skøn og anderledes måde at få spist de overskydende grøntsager på. Friske thailandske forårsruller er både festlige, hyggelige at lave, sunde og billige. Jeg serverede engang denne ret for en gruppe venner, hvor forårsrullerne ikke var lavet på forhånd, så man selv kunne anrette dem under middagen. Det var en sjov fornøjelse, da ikke alle synes det var lige nemt at folde vådt rispapir.

    Når jeg laver forårsrullerne til aftensmad plejer jeg at bruge 3 forskellige slags ingredienser, hvoraf en af dem gerne er en frugt som f.eks. mango, jordbær, papaya eller lign. Man kan også sagtens komme kød eller fisk i hvis man har lyst, men det er ikke en nødvendighed. Til dyppelse kan Sweet chili- eller soya sauce anbefales.

    Velbekomme!


    Tid: 20 minutter

  • Kold og cremet peberfrugtsuppe

    +

    En nem og billig forret. Peberfrugtsuppe er en skøn, stærk og sommerlig suppe, der bør nydes kold, med lidt groft brød til. Den fungerer rigtig godt som forret, men kan også gå som hovedret i større mængder. Hvis man har tid og overskud kan det anbefales, at man griller peberfrugterne først, da det tilføjer en skøn røget smag til suppen.

    Velbekomme!


    Tid: 20 minutter

  • Påskereder

    +

    Flettede boller med sesam, er særligt velegnet til påsken, da de kan bruges til påskebordet med fine påskeæg i. Jeg holder meget af at bruge smør i alle mine opskrifterne, og bagning er ingen undtagelse! Opskriften er derfor også lavet i samarbejde med Bakkedal, der fremstiller deres smør ved brug af naturlige råvarer, og ikke går ned på smag.

    Velbekomme!

    Tid: +60 minutter

  • Marokkansk grøntsagsgryde

    +

    Denne opskrift er en reklame for Gestus, hvis produkter både ser flotte ud og smager godt. Gestus går meget op i kvalitet, uden at det går udover prisen – hvilket passer godt sammen med Gastrologiks principper.

    Retten her er varm, krydret og fyldt med skønne grøntsager! Jeg har eksperimenteret lidt med opskrifter fra det marokkanske køkken, og dette må siges at være min absolutte favorit! Brugen af søde grøntsager, stærke krydderier og tørrede frugter giver en skøn symbiose af smag. Derudover er retten også meget sund og nem at lave i hverdagen. Server lidt bulgur eller spændende salater til.

    Velbekomme!

    Tid: 40 minutter