Hjemmelavet æblechutney

Noget af det jeg elsker ved efteråret er at det er sæson for æbler. Denne æblechutney er stærk og krydret og går rigtig godt til varme retter. Prøv den eksempelvis ovenpå butter chicken, tagine, chicken tikka masala eller andre varme gryderetter.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 600 g. Æbler
  • 300 g. Sukker
  • 2 løg
  • 1.5 dl. Æbleeddike
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. Ingefær
  • 1 chili
  • 4 kardemommekapsler
  • 2 tsk. Koriander
  • 1 dl. Rosiner

Fremgangsmåde

  • Skyl, skræl og hak æblerne i tern.
  • Hak løg, hvidløg, chili og ingefær fint og svits det i en gryde med lidt olivenolie sammen med rosinerne.
  • Tilsæt æblerne, sukker, eddike, krydderier og en smule vand (så det ikke bliver for tørt).
  • Lad det hele koge sammen til det har den rette konsistens.
  • Når chutneyen er færdig, hældes den på atamonskyllede glas.
Ingredienslisten blev kopieret