Nem æblegrød med vanilje

Duften af hjemmelavet æblegrød på en kold efterårsdag, er noget af det bedste jeg ved. Æblegrød er dejligt nemt, fyldt med smag, og kan bruges til mange forskellige opskrifter. Brug den eksempelvis på din yoghurt om morgen, eller i en klassisk æblekage med flødeskum og makroner. Og husk endelig at lave rigeligt! Den kan jo også fryses ned, hvis du ikke kan nå at spise det hele.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 1 kg. Æbler
  • 1 dl. Vand
  • 1.5 dl. Sukker
  • 1 vaniljestang

Fremgangsmåde

  • Æblerne vaskes, skrælles og skæres i tern, hvortil stilk og kernehus fjernes.
  • Kom æblestykkerne i en gryde med vandet, og lad dem blive møre over svag varme.
  • Vaniljestangen deles på langs, og vaniljekornene skrapes ud, og blandes med sukkeret.
  • Når æblerne er møre kommes sukker og vanilje ved (inkl. hele stangen).
  • Lad det koge videre indtil æblegrøden har den rette konsistens. Hvis grøden ønskes mere jævn i konsistensen, kan man med fordel piske den igennem med et piskeris (husk i så fald at tage vaniljestængerne op inden)
Ingredienslisten blev kopieret