|
Rødkål
Rødkål

Rødkål

Der er næsten ingen jul uden rødkål, så her får i opskriften på den gode gamle klassiker, som vi alle elsker og næsten ikke kan undvære på julebordet. Der er gang i krydderierne i denne rødkål - især de varme julekrydderier kommer i spil, og giver rødkålen dens karakteristiske aroma og smag. Giv dig selv god til, når du laver rødkålen, så den kan stå og trække så meget smag fra krydderierne, som overhovedet muligt.

Min erfaring er, at der næsten altid er for meget rødkål i et rødkålshovede. I denne opskrift til 8 personer, bruger jeg foreksempel kun et halvt rødkålshovede. Til den resterende halvdel, har jeg derfor udviklet flere opskrifter med rødkål, som eksempelvis; en Rødkålssalat med feta, æble og karamelliserede mandler eller en simpel frisk rødkålssalat.


Ingredienser

8 personer

  • 0.5 rødkål
  • 1 kanelstang
  • 2 dl. tranebærsaft
  • 1 dl. æblecidereddike
  • 2 spsk. sukker
  • 2 allehånde
  • 2 nelliker
  • 2 laurbærblade
  • Salt

Fremgangsmåde

+60 min.
Rødkål

Flere lækre opskrifter til dig


Opskrifter der er i sæson



Ingredienslisten blev kopieret