Frisk rødkålssalat

Den danske jul byder på mange tunge og gode retter, og det kan derfor være godt med et frisk lille indslag, såsom denne salat. Det er en flot og farverig salat, der smager himmelsk, hvis man husker at snitte sin rødkål helt fint. Rødkålssalaten går særligt godt til and, men kan også sagtens spises til kylling eller lam.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 0.25 rødkålshoved
  • 2 økologiske appelsiner
  • 1 dl. Peanuts
  • 1 håndfuld mynte
  • 0.5 citron
  • 1 tsk. Sukker
  • 3 cm. ingefær
  • 2 spsk. Sesamolie

Fremgangsmåde

  • Skær rødkålen helt fint og kom den i en serveringsskål/fad.
  • Riv skallen af appelsinerne henover rødkålen.
  • Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem derefter i tynde skiver, bland dem med rødkålen.
  • Hak peanuts groft og fordel dem udover salaten.
  • Skyl mynten og fordel det udover salaten.
  • Find en lille skål frem, og bland saften fra en halv citron, sukker, revet ingefær og sesamolie sammen.
  • Smag til med evt. mere sukker eller citronsaft.
  • Fordel dressingen udover salaten og server.
Ingredienslisten blev kopieret