Mormors pandekager

Det dufter af hygge og forkælelse når duften af mormors pandekager fylder hytten. Jeg er så heldig at have fået min mormors traditionelle opskrift, som jo ikke står skrevet ned nogen steder, men som er en opskrift der er gemt i hukommelsen. Hemmeligheden bag disse pandekager, er at de skal være tynde, da der ikke er noget værre end at få en stor madpandekage serveret til dessert. Hvis det ønskes kan man tilføje kardemomme og/eller citronskal i sin pandekagedej, men jeg har nu holdt mig til den helt originale med vaniljesukker.

Velbekomme!


Ingredienser

  • 3 æg
  • 3 spsk. Sukker
  • 1 knivspidssalt
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • En smule rapsolie
  • 2 dl. Mel
  • 4 dl. Mælk

Fremgangsmåde

  • Æg piskes sammen i en stor skål, hvorefter sukker, salt, vaniljesukker og rapsolie kommes ved, og der piskes igen.
  • Derefter tilsættes melet, og der piskes indtil mel så småt hæfter sig om piskeriset.
  • Derpå hældes mælken i, og det er her op til den enkelte at vurdere hvor tynd dejen skal være.
  • En pandekagepande varmes op med smør, hvorpå lidt af dejen hældes på.
  • Husk at det er her, at pandekagerne skal gøres så tynde som muligt.
  • Det kræver derfor også en kyndig hånd at vende pandekagerne.
  • Server pandekagerne med syltetøj, sukker, is eller hvad der nu ellers hører sig til.
Ingredienslisten blev kopieret