Klassiske fastelavnsboller

Fine danske fastelavnsboller her lavet på en tebolledej, og fyldt med hindbærmarmelade og æblegrød. Fyldet kan varieres alt efter ønske, og man kan eksempelvis også lave en creme og fylde dem med. Det er desuden anbefalings værdigt at have små hjælpere med i køkkenet til denne opskrift, da jeg har erfaret at de er særligt gode til at dekorere med glasur. Opskriften er lavet i samarbejde med Bakkedal, der fremstiller deres smør ved brug af naturlige råvarer, og dermed ikke går ned på smag.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 5 dl. Lunkent vand
  • 25 g. Gær
  • 2 æg
  • 900 g. Hvedemel
  • 75 g. Sukker
  • 15 g. Salt
  • 75 g. Blødt smør fra Bakkedal
  • 13 spsk. Hindbærmarmelade
  • 13 spsk. Æblegrød
  • Flormelis til glasur

Fremgangsmåde

  • Hæld lunkent vand i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt æg, sukker, salt og halvdelen af hvedemelet, rør det godt sammen, gerne på en maskine.
  • Tilsæt løbende resten af melet, og når dejen er ensartet og smidig, tilsættes smør i tern
  • Når smørret er helt integreret i dejen, skal dejen hæve i 2 timer på køkkenbordet med et viskestykke over.
  • Vend derefter dejen ud på køkkenbordet og form 25 fine runde boller.
  • Placer disse på bageplader beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve i 1-2 timer.
  • Form et stort hul i bollerne, som ikke trænger igennem, men som er stort nok til at fyldes med eks. Hindbærmarmelade.
  • Fyld alle bollerne med hindbærmarmelade eller æblegrød
  • Pensl bollerne med æg og bag dem i 10-14 min ved 220 grader.
  • Når bollerne er kølet af dekoreres de glasur, og er klar til servering.
Ingredienslisten blev kopieret