|

Vegetarisk cannelloni med spinat og sød kartoffel

Canneloni er en lettere "syndig" og ikke mindst traditionel italiensk ret, der har en meget karakteristiske cylinderform. Rettens hovedbestanddele udgøres af ost, fløde samt hvede - og hvor den traditionelle udgave af canelloni også inkludere oksekød, har jeg i denne udgave lavet en vegetarisk version, der i stedet består af sød kartoffel og spinat.

Spørger du en ægte italiener, ville han nok lave dejen til canneloni rullerne selv, men hvis du vil sparer tid, kan man altså sagtens bruge friske lasagneplader i stedet.

Retten bør serveres varm gerne med et brød til, og eventuelt et godt glas rødvin.

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 søde kartofler
  • 2 kartofler
  • 200 g frossen spinat
  • 1 tsk rosemarin
  • 30 g smør
  • 30 g mel
  • 5 dl mælk
  • 1 tsk revet muskatnød
  • 40 g parmesan
  • 2 pakker friske lasagneplader

Fremgangsmåde

  • Hak løg og hvidløg fint og brun det af i en gryde
  • Riv kartoflerne groft med et rivejern ned i gryden og steg det sammen med løgene
  • Kom spinat og rosemarin i gryden og rør det godt sammen
  • Lad gryden stå og køle af, inden du går igang med at rulle lasagneplader
  • Klip lasagnepladerne til og rul dem med ca. 1 spsk. fyld så de passer til din bageform.
  • Riv 40 gram parmesan og gå derefter igang med mornay saucen
  • Smelt smøret i gryden og rør melet ind til en opbagning
  • Hæld mælken i opbagning under konstant omrøring indtil saucen har den rette konsistens
  • Kom 2/3 af parmesanen i saucen og smag til med salt, peber og muskatnød
  • Hæld mornay saucen over lasagnerullerne og top med den resterende mænge parmesan
  • Bag cannellonien i oven ved 200 grader i 25 min
Ingredienslisten blev kopieret