Thai karry

Simpel og krydret! Den thailandske karry er hurtig lavet, fyldt med smag, og kødet kan nemt erstattes med hvad der end måtte være nedsat i supermarkedet. Hvis du er vegetar, kan jeg anbefale at lave den med grøntsager eller kikærter. Laves retten med oksekød, kan du nemt lade retten simre i 2-3 timer for at gøre kødet dejligt mørt. Velbekomme!Thai karry


Ingredienser

  • 500g. kyllingebryst
  • 2 dåser kokosmælk
  • 2 store kaffir lime blade
  • 1 chili
  • 1 stang citrongræs
  • 2 spsk. ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. kardemomme
  • 2 spsk. fishsauce
  • 2 spsk. soja
  • 4 spsk. rød karrypasta
  • ris

Fremgangsmåde

  • Hak hvidløg, chili og citrongræs fint.
  • Varm en gryde op med lidt olie og tilsæt hvidløg, chili, citrongræs og revet ingefær.
  • Tilsæt ydermere spidskommen, stødt koriander, kardemomme, fishsauce, soja og karrypasta.
  • Lad det stege igennem under omrøring, indtil krydderierne afgiver deres duft.
  • Skær kyllingebrysterne i mundrette stykker og svits dem i gryden med krydderierne.
  • Når kødet er gennemstegt, tilsættes 1 dåse kokosmælk, samt limeblade.
  • Lad retten simre i ca. 20 min.
  • Serveres med 100g. ris pr. Person
Ingredienslisten blev kopieret