|

Spaghetti med rejer og cherrytomater

Når hverdagen er travl, er spaghetti retter ofte en go-to for mit vedkommende. Italienske opskrifter kræver nemlig ofte få ingredienser og er meget overskuelige at lave. Denne opskrift på Spaghetti med rejer og cherry tomater, er ikke en undtagelse, og har du rigtig gode friske råvarer, kan denne ret smage exceptionelt godt. Hvis man af en eller anden årsag ikke er til rejer, kan disse også undlades, selvom det tager en del af charmen fra retten.

Denne spaghetti opskrift kan gå som hovedret såvel som forret (antipasti). Bør gerne nydes med et godt stykke brød og eventuelt et glas koldt hvidvin, hvis muligheden byder sig.

Ingredienser

  • 0,5 chili
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 200g svampe
  • 200g cherrytomater
  • 1 dl piskefløde
  • 300g rejer
  • 1 citron
  • 400g spaghetti
  • 2 håndfulde persille

Fremgangsmåde

  • Kog spaghettien i letsaltet vand til den er al dente.
  • Skær svampene i skiver og cherrytomaterne i halve.
  • Rist svampene i en tør gryde.
  • Når svampene er gyldne kommes olivenolie, presset hvidløg og finthakket chili ved.
  • Rør fløden og cherrytomaterne i og lad det simre til cherrytomaterne er blevet bløde. Smag til med salt og peber.
  • Vend den færdigkogte spaghetti i sammen med de friske rejer.
  • Afslut retten med at rive citronskal over og persille.
Ingredienslisten blev kopieret