Simpel og saftig hel kylling

Forleden dag fandt jeg en hel økologisk kylling til ¼ pris – 25kr! Det blev til en dejlig nem opskrift på hel ovnbagt kylling. Krydderierne kan varieres alt efter hvilken slags salat man ønsker at servere til, man kunne eksempelvis lave en asiatisk version med koriander og chili. Jeg serverede nu kyllingen med en simpel melonsalat, hvilket gjorde det til et herligt sommermåltid.

Velbekomme!


Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 1 lime
  • 2 fed hvidløg
  • 4 rosmarin stilke
  • Olie
  • Rigeligt salt og peber

Fremgangsmåde

  • Sæt ovnen til 220 grader.
  • Rens kyllingen indvendigt for blodrester.
  • Find et ovnfast fad frem, og smør det med olie.
  • Put kyllingen i fadet og fyld den med salt, peber, 2 stilke rosmarin (1 ½ spsk. tørret rosmarin), hvidløg og kvartskåret lime.
  • Smør kyllingen med olie, og gnid den med resterende rosmarin, salt og peber.
  • Placer den i fadet med vingerne opad, og steg den i ovnen i 50 min.
  • Hvis kyllingens skin ønskes mere sprødt efter de 50 min, kan det anbefales at lægge kyllingen op på en rist, med fadet under sig inde i ovnen, i ydereligere 10 min.
Ingredienslisten blev kopieret