Risotto med svampe

Denne opskrift er en reklame for Gestus, hvis produkter byder på kvalitet til rimelige priser.

Risottoen her er lavet med oksebouillon og svampe, men kan også sagtens laves på anden bouillon alt efter hvilken øvrig ingrediens, man ønsker at komme i sin risotto. Risotto er ikke umiddelbart nogen billig ret, men det er en nem og forholdsvis budgetvenlig måde at imponere sine gæster på. Da det er en ret som kræver opmærksomhed, er det oplagt at dele et glas hvidvin med sine gæster i køkkenet, mens man står og rør i gryden.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 400 g. Gestus risottoris
  • 1 glas Gestus champignoner
  • 100 g. Gestus parmesan
  • 2 spsk. Gestus olivenolie
  • 1 glas hvidvin
  • 1 løg
  • 1 L. Oksebouillon
  • 1 spsk. Smør

Fremgangsmåde

  • Hak løget fint, riv parmesan og hæld vandet fra champignonerne.
  • Varm en gryde op med olivenolie, og vend løgene heri til de er klare.
  • Derpå kommes risottorisene ved, og der røres konstant så risene ikke brænder på
  • Når risene begynder at lave “knæk” lyde, hældes hvidvinen i, og der røres indtil risene har optaget væden.
  • Derpå hældes lidt bouillon i, til risene optager væden, hvorpå der yderligere hældes lidt bouillon i, mens der konstant røres.
  • Dette mønster gentages til risene er al dente (ikke opløste!), hvilket tager ca.15-20 min.
  • Derefter vendes parmesan og champignoner i
  • , og risottoen smages til med salt og peber.
  • Inden retten serveres kan den suppleres med lidt ekstra bouillon og smør for ikke at fremstå fast.
Ingredienslisten blev kopieret