Pulled Pork i ovn

En genial ret til en aften med masser af øl og gode venner. Retten kræver at man går igang i god tid, men den er derimod ikke vanskelig at lave.

Velbekomme!

Er du vegetar og trænger til en saftig burger? Prøv min opskrift på en portobello burger.

Ingredienser

  • 1 kg. nakkesteg
  • 5 spsk. brun farin
  • 3 spsk. røget paprika
  • 1.5 spsk. stødt chili
  • 0.5 spsk. cayennepeber
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2.5 spsk. peber
  • 3 spsk. salt
  • 4 dl. æbleeddike
  • 3 spsk. ketchup
  • 2 spsk. tabasco

Fremgangsmåde

  • Bland 2/3 brun farin, røget paprika, halvdelen af chilipulveret, cayennepeber samt 2/3 af salt og peber.
  • Gnub krydderiblandingen grundigt i nakkestegen som ikke må have svær.
  • Lad kødet stå natten over i en lukket frysepose.
  • Kom kødet i en stegeso eller en gryde med tætsluttende låg.
  • Kom kødet i ovnen i gryden i 10 timer ved 110 grader, den er færdig når den har en kernetemperatur på 90 grader.
  • Riv kødet fra hinanden med to gafler.
  • Lav en barbecue sovs.
  • Bland æbleeddike, ketchup, tabasco samt resten af brun farin, stødt chili, salt og peber.
  • Kom sovsen ud over kødet og server i en burger med coleslaw.
Ingredienslisten blev kopieret