Portobello burger

En af mine absolut yndlingsopskrifter! Portobello burger til når du vil forkæle dig selv eller nogen du holder af med et festmåltid. Hvis du spørger mig, er en portobello burger bedre end en burger med oksekød.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 8 portobello svampe
  • 2 fed hvidløg
  • 8 brioche burgerboller
  • 3 pac choi
  • 3 håndfulde koriander
  • 4 spsk. wasabi
  • 2 håndfulde basilikum
  • 5 dl. mayonnaise
  • 5 løg
  • 1 dl. danskvand
  • 4 dl. hvedemel
  • 1 L. rapsolie

Fremgangsmåde

  • Rens portobello svampene og fjern stokkene.
  • Find en bageplade beklædt med bagepapir frem. Læg portobello svampene samt stokke på bagepladen.
  • Pensl svampene med hvidløg og olie.
  • Bag svampene i 10 min. ved 200 grader.
  • Skyld koriander og basilikum.
  • Hak basilikum og de bagte portobello stokke fint, hvorpå de vendes i halvdelen af mayonnaisen
  • Vend wasabien i den anden halvdel af mayonnaisen.
  • Skær løgene i ringe og vend dem med mel og danskvand - juster mængden så det bliver til en tyk dej omkring løgringene.
  • Frituresteg løgene i gryde med rapsolie, vend dem efterfølgende i salt.
  • Skyld pac choi og halver bladene.
  • Lynsteg pac choi på en pande med olie, vend efterfølgende med salt.
  • Varm burgerboller i ovnen i ca. 3 minutter.
  • Anret burgerne: Kom wasabimayo på den nederste del af burgerbollen, top med pac choi, derpå lægges portobello svampen på, top med friturestegte løgringe og friske koriander, smør den øverste bolle med basilikummayo.
  • Server evt. med kartoffelbåde.
Ingredienslisten blev kopieret