Perro caliente (hotdogs)

Med frygt for at fornærme hr. og fru Danmark, så må jeg indrømme at en traditionel hotdog ikke er den mest interessante og indbydende ret. Med et par ekstra ingredienser og nye smagskombinationer, kan retten dog hurtigt gøres mere interessant. Jeg har lavet to varianter med inspiration fra henholdsvis det mexicanske og asiatiske køkken. Tanken er at omdanne det traditionelle “hotdogtilbehør” til en salat, som fungerer som topping – og bare rolig, ketchup, sennep osv., går stadig godt til. Jeg er godt klar over at det kan være en dyr ret, hvis man ikke har nogle af ingredienserne på forhånd. Mit råd er derfor at lave denne ret til mere end to personer, da det gør den væsentligt billigere. Eksempelvis er retten genial til en grillaften med venner eller familie.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 12 pølser
  • 12 pølsebrød
  • 2 store tomater
  • 1 glas syltede agurker
  • 2 rødløg
  • 1/8 af et spidskålshoved
  • 2 æbler
  • 2 chilier (meget stærk)
  • 2 chilier (meget stærk)
  • 20g. ingefær
  • Friske koriander

Fremgangsmåde

  • Mexicansk salat: hak rødløg, syltede agurker og tomater i små tern og bland sammen i en skål.
  • Asiatisk salat: Snit hvidkål og æbler fint og bland sammen i en skål.
  • Hak chili fint og bland i salaten.
  • Riv ingefær og limeskal over salaten.
  • Pres limesaft over salaten og top med friske koriander.
  • Rist pølser og brød over en gril i 5 – 10 min tid.
  • Server med salater og diverse dressinger.
Ingredienslisten blev kopieret