Asiatisk papayasalat

Papayaen stammer fra Mellemamerika, og er en skøn tropisk frugt. Papayaen kan både være grøn og rød, hvor jeg i denne opskrift har brugt en rød papaya. Den smager dejligt sødt og går utrolig godt sammen med noget stærkt og salt, som feks. i denne salat. Den kan spises til forret til 4 personer, eller nydes som hovedret til 2 personer, med en skål ris ved siden af. Når papayaen udhules så husk at gemme de sorte frø, der kan ristes og bruges som topping til en salat.

Velbekomme!


Ingredienser

  • 1 papaya
  • 1 chili
  • 1 håndfuld slangebønner (kan erstattes med grønne bønner)
  • 2 gulerødder (kan erstattes med salat)
  • 1 agurk (kan erstattes med squash)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lime
  • 1 spsk. fishsauce
  • 1 spsk. Sesamolie (kan erstattes med olivenolie)
  • 1 håndfuld saltede peanuts
  • 1 håndfuld koriander

Fremgangsmåde

  • Rens alle grøntsager og udhul papayaen for kerner.
  • Skær skinnet af papayaen, og skær resten af papayaen i så tynde strimler som muligt.
  • Skær enderne af slangebønnerne og halver dem på langs.
  • Skær agurk og gulerødder i fine tynde strimler og bland alle grøntsager sammen i en serveringsskål.
  • Hak chili og hvidløg fint og kom det i en lille skål.
  • Tilsæt saften fra 1 lime samt sesamolie og fishsauce.
  • Bland det godt sammen og hæld udover papayasalaten.
  • Hak peanuts groft og skyl koriander.
  • Server retten pyntet med peanuts og koriander.
Ingredienslisten blev kopieret