|
Nemme kogte artiskokker
Nemme kogte artiskokker

Nemme kogte artiskokker

Fra juli til oktober kan du få de lækreste danske artiskokker. Jeg elsker artiskokker, da de har en exceptionelt delikat smag samtidig med, at artiskokker er en af de nemmeste retter at tilberede i verden. Mange kan være i tvivl om, hvordan man spiser en artiskok, så det vil jeg prøve at beskrive her: Man brækker trinvist bladende af og stikker den tykke ende af bladet i munden, hvor frugtkødet sidder. Jeg spiser oftest smør med mine artiskokker, så jeg dypper lige frugtkødet i noget smør på min tallerken, inden jeg skraber frugtkødet af bladet med mine fortænder i undermunden. På et tidspunkt, når man har taget de fleste blade af artiskokken, når man til artiskokkens hjerte. Med lidt snilde kan man vippe toppen af artiskokhjertet af i et stykke, som primært består af nogle uspiselige strenge. Det artiskokstykke der var under strengene, som ikke blev vippet af, er det sidste på artiskokken der kan spises. Det har lidt samme konsistens som en kogt kartoffel, men smager utroligt meget bedre. Kogte artiskokker er en som sagt en fantastisk let ret at lave, så den er meget velegnet til forretter til større middagsarrangementer.


Ingredienser

4 personer

Fremgangsmåde

50 min.
Nemme kogte artiskokker

Flere lækre opskrifter til dig


Opskrifter der er i sæsonIngredienslisten blev kopieret