Vietnamesisk suppe

En varm, krydret og sødlig asiatisk suppe. Denne Pho inspirerede suppe, er lavet på baggrund af et overskud af oksekød, samt diverse krydderier jeg havde på lager. Suppen endte med et vietnamesisk udtryk, og giver lidt associationer til den vietnamesiske ret Pho. En meget vellykket opskrift, som der bestemt skal laves mere af. Den udmærker sig godt til nedfrysning.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 500 g Oksekød
  • Oksefond – til det dækker
  • Honning
  • 2 spsk. Ingefær
  • 1 Chili
  • 5 fed hvidløg
  • 4 gulerødder
  • 2 spsk. hvedemel
  • Stødt koriander
  • Limeblade
  • Grøntsagsboullion – til det dækker
  • Bønnespirer
  • Koriander
  • 1 pakke ris nudler

Fremgangsmåde

  • Skær oksekødet i grove tern og vend det i en skål med hvedemel.
  • Varm en ovnfast gryde op med smør og brun kødet heri.
  • Når kødet er brunet tages det op af gryden og mere smør tilsættes.
  • Finthakket chili, hvidløg, stødt koriander og ingefær kommes i gryden ved lav varme.
  • Når køkkenet begynder at dufte dejligt, kommes kødet tilbage i gryden og tilsættes oksebouillon til det dækker.
  • Bring i kog under omrøring, skru så ned for varmen, tilsæt limeblade og læg låg på.
  • Lad retten simre i en times tid.
  • Efter en time tilsættes honning og skive skåret gulerødder samt grøntsagsbouillon til det dækker, hvorefter retten koges videre under låg i 1/2 time.
  • Kog ris nudler efter pakkens anvisning, og vend i suppen lige inden servering.
  • Server gryderetten toppet med bønnespirer og friske koriander.
Ingredienslisten blev kopieret