|

Mørstegt kalvelever

Mange forbinder leveren med noget der er tørt, kedeligt og sejt i kødet - men det er en klassisk misforståelse i den almene husholdning, da mange fejlagtigt tror at kød skal steges hel igennem... Det skal det ikke!.. og især ikke, hvis det er lever man arbejder med.

Hvis du ikke har prøvet en lever opskrift som denne, så tror du sikkert ikke på mig, hvis jeg fortæller dig, at lever er noget af det møreste kød du kan få. Med en tilberedningstid på blot 1 minut på hver side, kan du få et utroligt lækkert stykke lever serveret, som næsten vil smelte på tungen når du spiser det. Herudover er kalvelever noget af det sundeste du kan spise på koen, da det er rig på B-12, K-vitamin, B-Vitamin folat, og meget mere.

Der er nærmest ingen undskyldning! Skynd dig ned til slagteren og få dig et stykke lever med hjem!

Ingredienser

  • 4 skiver lever
  • 1 dl. mel
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. olie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Køb kalveleveren hos din slagter, hvortil han formentlig har skåret det i skiver. Hvis ikke, må du selv skære leveren i cirka 2 cm. tykke skiver.
  • Vend skiverne af lever i mel og krydr med salt og peber.
  • Varm en pande op med halv smør, halv olie.
  • Steg leverskiverne 1 minut på hver side lige inden servering.
  • Server leveren med en æblechutney, lunt rugbrød og evt. en salat.
Ingredienslisten blev kopieret