|

Klassisk pariserbøf

Pariserbøf er en relativt luksusriøs og overraskende simpel ret. Det er retten som er perfekt at lave når man skal have fint besøg, da man kan forberede en masse inden gæsterne kommer, og dermed kun behøver bruge tid på at stege bøfferne.

Pariserbøffen skal nemlig serveres med peberrod, kapers, rødløg, syltede rødbeder og -agurker, som alt sammen kan forberedes i god tid, inden gæsterne ankommer. Pariserbøf serveres med et råt æg på toppen, og jeg har spist denne ret utallige gange, uden nogensinde at få salmonella, så der er ingen grund til bekymring på den front.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 1 kg. hakket oksekød
  • 1 lille rødløg
  • 1 glas kapers
  • 6 syltede agurker
  • 6 syltede rødbeder
  • 4 æggeblommer
  • 3 spsk. Revet peberrod
  • 4 stk. Toastbrød
  • 25 g. smør

Fremgangsmåde

  • Tag kødet ud af køleskabet en time før.
  • Hak rødløg, syltede agurker og rødbeder i mini firkanter.
  • Kom rødløg, syltede agurker, rødbeder, kapers og peberrod i små serveringsskåle.
  • Form fire bøffer flotte og runde og læg dem oven på toastbrødet.
  • Krydr bøfferne med salt og peber.
  • Varm en pande op med rigeligt smør og kom bøffen på panden med toasten nedad.
  • Vend bøffen inden toastbrødet bliver mørkt.
  • Når bøffen har en kernetemperatur på 56 grader, tages den af panden og er klar til servering.
  • Server pariserbøffen med tilbehøret i små skåle og æggeblommerne i den halve æggeskal.
Ingredienslisten blev kopieret