Italiensk parmagiana

I min tid i Melbourne (Australien), har jeg forsøgt at udforske det lokale køkken. Det har dog vist sig at være en spændende rejse, da det ”Melbournianske” køkken er et sammensurium af køkkener fra hele verden! En af de mest populære retter går under navnet ”parmas”, og består af stegt kyllingebryst med tomatsauce, skinke og ost på toppen.

Det lyder ikke umiddelbart så interessant, og det smager heller ikke fortryllende (efter min smag).

Heldigvis har jeg en italiensk ven der er tidligere kok, og han fortalte mig at parmas originalt stammer fra Italien (parmagiana), hvor det laves med aubergine i stedet for kyllingebryst. Med inspiration fra ham, har jeg derfor lavet min egen udgave, som tilmed er simpel og billig.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 bakke cherrytomater
  • 300 g. mozzarella
  • 2 fed hvidløg
  • Parmesan
  • 1 spsk. Spidskommen
  • 1 spsk. Oregano
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 160 grader.
  • Skær hver aubergine i 4 dele på langs, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Brug en blender eller en stavblender til at blende de hakkede tomater og hvidløg sammen med krydderierne.
  • Fordel tomatblandingen udover auberginerne og bag dem i ovnen i 15 min.
  • Tag auberginerne ud, og fordel mozzarellaen udover dem.
  • Bag i yderligere 15 min.
  • Server med revet parmesan, kværnet peber og frisk basilikum.
Ingredienslisten blev kopieret