Indisk tandoori kylling

Har du fundet nedsat kylling? Så har jeg en opskrift du skal prøve! Du kan bruge alle delene fra en kylling til denne opskrift, da tandoori blot er en krydret marinade. Jeg brugte kyllingebryster, men du kan sagtens bruge en hel kylling, vær her blot opmærksom på, at give den længere tid i ovnen ved lavere varme. Som tilbehør til denne skønne indiske ret serveres fried rice.

Velbekomme!


Ingredienser

  • 500 g. kylling
  • 300 g. yoghurt
  • 1 spsk. ingefær
  • 1 lime
  • 3 fed hvidløg
  • 0.5 dl. olivenolie
  • 2 spsk. spidskommen
  • 2 spsk. paprika
  • 1 spsk. gram marsala
  • 1 spsk. koriander
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Bland krydderiblandingen med yoghurt, limesaft, olivenolie, revet ingefær og presset hvidløg.
  • Hæld det sammen med kyllingen i en skål og gnid kyllingen grundigt ind i det.
  • Sæt det hele på køl – gerne dagen før – men i min. 1 time.
  • Fordel kyllingestykkerne på en bageplade klædt med bagepapir og hæld det overskydende marinade over.
  • Lad dem stege i ovnen i 35 min. ved 175 grader.
  • Server med fried rice og pynt med evt. mynte.
Ingredienslisten blev kopieret