|

Friturestegt smelt

Smelt er en lille dansk fisk som er i sæson ƒra april til maj. Den kan med garanti købes hos din lokale fiskemand, når forårsmånederne indtræffer. Smelt kan spises med ben og det hele, og kræver meget lidt tilberedningstid. Med denne opksrift får du de lækre sprødeste Smelt, som kan nydes med en god salat, lidt hjemerørt remoulade og et eventuelt et koldt glas hvidvin på en af årets første forårsdage, hvis vejret og stemningen tillader det.

Ingredienser

  • 20 smelt
  • 2 dl. hvedemel
  • 2 l. rapsolie
  • Salt og peber
  • 1 citron

Fremgangsmåde

  • Fjern fiskens hovedet og skær den op langs maven, men behold halen.
  • Rens fisken for indvolde.
  • Vend fiskene i rigeligt hvedemel og drys med salt og peber.
  • Sæt en gryde med rapsolie til at varme. Olien er klar når den kan syde omkring en tændstik.
  • Frituresteg smeltene et par af gange i ca. 3 min til de er gyldne og sprøde.
  • Drys dem med lidt salt og spis dem med en citronbåd til.
  • Server dem sammen med en grøn salat, lidt ovnbagte kartofler og lidt remoulade til.
Ingredienslisten blev kopieret