Den perfekte pizzadej

Denne opskrift på pizzadej har jeg fået af en italiensk kok og kollega. Dejen her er uden ret meget gær, men med en lang hævetid. Hvis man ønsker at forkorte hævningen, kan man derfor tilføje mere gær. Pizzaer laves optimalt i en 350 grader varm pizzaovn, så sørg for at varm din ovn godt op inden du går i gang.

Velbekomme!


Ingredienser

  • 6dl. koldt vand
  • 2g. Gær
  • 20ml. Vand fra hanen
  • 30g. Salt
  • 1kg. Mel
  • Oliven olie

Fremgangsmåde

  • Bland gær sammen med 20ml. Lunkent vand fra hanen og tilsæt et drys mel.
  • Find en stor skål frem med 6 dl. Koldt vand og tilsæt gærblandingen samt 200g. mel.
  • Ælt godt og tilsæt yderligere 200g.
  • Tilsæt salt og de resterende 600g. Mel, og ælt til dejen er smidig.
  • Til sidst vendes en smule olivenolie i dejen, hvorefter dejen kommes over i en ren skål smurt med olivenolie.
  • Lad dejen hæve i 30-45 min, under et vådt hviskestykke.
  • Dejen deles nu i fire dele, som rulles til runde pizzaboller.
  • Kom dejen i rummelige tupperwares i køleskabet og lad dem hæve i 2-4 dage, ikke længere.
  • Sæt ovnen på den højest mulige temperatur (min var 250 grader).
  • Form pizzadejen tynd og rund med hænderne, husk her at tillade ekstra dej ved skorpen.
  • Kom selvvalgt pizzafyld på, og bag i en rund, flad bageform i 10 min.
Ingredienslisten blev kopieret