Cremet indisk karry med blomkål

En nem og cremet blomkålskarry med masser af kokosmælk, toppet med peanuts. Hvis man har lyst, går retten glimrende til ris.

Ingredienser

  • 2 spsk. revet ingefær
  • 4 fed hvidløg
  • 1 frisk chili
  • 4 spsk. rapsolie
  • 2 løg
  • 1 tsk. tomatpuré
  • 1 blomkålshoved
  • 400 ml. kokosmælk
  • 1.5 tsk. stødt koriander
  • 1.5 tsk. spidskommen
  • 0.5 tsk. chilipulver
  • 0.5 tsk. garam masala
  • 100 g. peanuts
  • 1 håndfuld friske koriander

Fremgangsmåde

  • Riv ingefær, pres hvidløg og skær chili fint
  • Varm olien op i en stor gryde og tilføj finthakket løg når olien er varm
  • Når løgene er gennemsigtig kommes ingefær, hvidløg og chili ved
  • Tilføj derefter tomatpuré, stødt koriander, spidskommen, chilipulver, lidt salt
  • Tilføj groft hakket blomkål og bland det godt med krydderierne
  • Tilføj kokosmælk og lad det simre under låg i 10 minutter
  • Når blomkålen er mør tilføjes gram masala hvorpå det koger i 5 min
  • Smag til og server med friske koriander og peanuts
Ingredienslisten blev kopieret