|
Brunede kartofler
Brunede kartofler

Brunede kartofler

Det bliver vel aldrig en rigtig jul uden de traditionelle brunede kartofler. Da retten brunede kartofler mere end 100 år gammel, er der med garanti et hav af forskellige måder at lave denne søde og karamelliserede opskrift på. Faktisk stammer brunnede kartofler fra midten af 1800 tallet, hvor de var et billigt alternativ til de relativt dyre sukkerbrunede kastanjer, som var en populær spise i de finere borgerskaber. Her får i en opskrift, på den måde vi laver brunede kartofler i min familie. Her bruges friske kartofler og ikke dem på glas. Brunnede kartofler fra glas kan også bruges, og så springer du bare de første par trin over. Jeg anbefaler dog, at undgå kartoflerne fra glas, hvis du har tiden til det, da det giver et bedre resultat. Hvis du vælger ikke at lave brunede kartofler fra glas, så gå i gang med at koge kartoflerne i god tid, de skal nemlig pilles bagefter og det kan godt tage lidt tid. Når først det er gjort, går resten nemt.


Ingredienser

4 personer

Fremgangsmåde

45 min.
Brunede kartofler

Flere lækre opskrifter til dig


Opskrifter der er i sæson



Ingredienslisten blev kopieret