|

Blommesirup

Efteråret byder på mange frugter i haven - og en af disse er blommerne. Nogen står i sensommeren med boomende overskud af blommer, og har svært ved at vide, hvad de skal bruges til, så her kommer et forslag. Blommer er både være syrlige og søde - og er derfor helt ideelle som en sirup. Denne opskrift er både nem, simpel og tager ikke mange øjeblikke at lave. Når siruppen er lavet kan den med fordel bruges i cocktails som "The Plum Rum Cocktail" eller en "Blomme sour", som man også kan finde opskrifter på her på Gastrologik.

Ingredienser

  • 300 g. blommer
  • 2 dl. vand
  • 2 dl. sukker

Fremgangsmåde

  • Skær blommerne i kvarte og fjern stenene
  • Kom blommer og vand i en lille gryde og lad det simre i ca. 20 min
  • Sigt blommesaften og kom den tilbage i gryden sammen med sukker.
  • Lad sukker og blommesaft simre i ca. 15 min. hvorefter den er klar til brug.
Ingredienslisten blev kopieret