|

Bagte Tomater med perlebyg og gedeost

Sommeren er uden tvivl grillsæsonen! Denne opskrift på bagte tomater med perlebyg og gedeost er et lækkert vegetarisk alternativ for vegetarene. Med de rigtige økologiske råvarer, kan man få rigtig meget smag ud af retten. F.eks. anbefaler jeg, at man bruger nogle gode modne tomater og en dejlig frisk gedeost.

Retten kan også laves i ovn - men en grill giver retten en ekstra røget aroma, som uden tvivl gør retten til et sikkert vegetarisk hit på sommerbordet. Bør nydes med lidt brød, en salat og evt. et koldt glas rødvin.

Ingredienser

  • 8 tomater
  • 4 stængler bladselleri
  • 1 løg
  • 50 g. perlebyg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 50 g. gedeost

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Kog perlebyggen mør (15-20 min) og hæld vandet fra.
  • Skær toppen af tomaterne og udhul dem med en teske.
  • Sigt tomatsaften fra indmaden over i en skål.
  • Hak løg, persille og bladselleri fint.
  • Steg løg, bladselleri og hvidløg kort på en pande.
  • Kom perlebyg, tomatsaft og persille ved og smag til med salt og peber.
  • Fyld tomaterne med blandingen og top med et stykke gedeost.
  • Sæt tomaterne i et ovnfast fad og bag dem ved 200 grader varmluft (eller på grillen) i 20 minutter.
Ingredienslisten blev kopieret