Laksefrikadeller

Laksefrikadeller kan både laves med dåsetun, dåselaks eller fiskefars. De indeholder asiatiske ingredienser, hvilket gør dem lidt mere interessante end de klassiske fiskefrikadeller. Hvis du har de essentielle ingredienser på plads, er dette både en sund og billig spise.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 2 dåser laks (95g hver)
  • 1 løg
  • 5 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 3 spsk. rasp
  • 2 spsk. soja
  • 1 chili
  • 1 spsk. sesamolie
  • 1 spsk. Sesamfrø
  • 3 spsk. soja
  • 3 spsk. honning
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. ingefær
  • 1 lime

Fremgangsmåde

  • Hak løg, hvidløg og chili fint.
  • Fjern vandet fra laksen og kom det i en skål sammen med løg, hvidløg, chili, æg og soja og bland det godt.
  • Vend rasp i, og tilsæt sesamolie til blandingen til den har en sammenhængende konsistens.
  • Sæt det på køl i en halv times tid.
  • Mens blandingen er på køl, laves glace.
  • Find en lille gryde frem og tilsæt finthakket hvidløg og ingefær samt soja, limesaft og honning.
  • Lad det koge ind i ca. 10 min, til konsistensen bliver som en tyk sirup.
  • Opvarm en stor pande med smør, og steg frikadellerne til de er gyldne på hver side.
  • Når alle frikadellerne er færdige hældes glaseringen over frikadeller, hvor de koger ind i ca. 1-2 min, til det sidder fast på frikadellerne.
  • Drys med sesamfrø og server!
Ingredienslisten blev kopieret