Arbejderens karry

Det indiske køkken er en let tilgang til en vegetarisk hverdag. I denne opskrift er der knald på de varme krydderier som er særdeles godt til de mørke og kolde vintermåneder!

Ingredienser

  • 200 g. tørrede kikærter
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 cm. ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 frisk chili.
  • 3 spsk. rapsolie
  • 2 løg
  • 400 g. flåede tomater
  • 1 spsk. tomatpurée
  • 1 tsk. graham masala
  • 1 tsk. spidskommen
  • 0.5 tsk. chilipowder
  • 0.5 tsk. stødt gurkemeje
  • 2 tsk. salt.

Fremgangsmåde

  • Læg kikærterne i blød i mindst 6 timer.
  • Skyld kikærterne og kog dem i 30-45 minutter.
  • I tilfælde af at du bruger dåsekikærter, skal de blot skyldes og drænes.
  • Ingefær, hvidløg og chili blandes sammen i morter med lidt salt.
  • Løgene skæres i tern og steges i rapsolie ved middel varme i en gryde.
  • Når de er gyldne tilføjes ingefær-, hvidløgs- og chiliblandingen.
  • Tilføj tomaterne og knus dem let med en træske i gryden.
  • Tilføj også tomatpuréen og kog blanding op under omrøring.
  • Når sovsen har fået en tyk konsistens tilføjes graham masala, gurkemeje, chilipulver, spidskommen og salt.
  • Efter et par minutter tilføjes kikærterne
  • Hold øje med konsistensen og tilføj et par spiseskeer vand, hvis sovsen bliver for tyk.
  • Lad det hele koge i yderligere 5-10 minutter og smag så til med efter smag.
Ingredienslisten blev kopieret