Upside-down appelsinkage

En dekorativ kage, fyldt med smag af appelsin. I stedet for at bruge købt appelsinmarmelade, kan du finde min nemme opskrift på hjemmelavede appelsinmarmelade her.

Velbekomme!


Ingredienser

  • 2 appelsiner
  • 2 spsk. Smør
  • 2 spsk. Sukker
  • 150 g. Appelsinmarmelade
  • 3 æg
  • 125 g. Smør
  • 125 g. Hvedemel
  • 2.5 tsk. Bagepulver

Fremgangsmåde

  • Find en springform frem og beklæd dem med bagepapir.
  • Pensl springformen med 2.spsk smeltet smør og drys med sukker.
  • Kog appelsinerne i 5 min.
  • Når appelsinerne er kølet af skæres de i tynde skiver og lægges i springformen i et spiral mønster.
  • Find to skåle frem og del æggene i hvider og blommer.
  • Pisk hviderne stive. I skålen med æggeblommer tilsættes marmelade og 125g. smeltet smør, hvorpå det piskes sammen til en jævn masse.
  • Sigt herefter mel og bagepulver i blandingen og vend det forsigtigt sammen.
  • Vend til sidst æggehviderne i.
  • Kom forsigtigt dejen i springformen og bag i 35 min.
  • Ved 185 grader. Lad herefter kagen sætte sig i 10 – 15 min, og vend den efterfølgende “upside down” på et kagefad.
Ingredienslisten blev kopieret