Laks m. spinat i butterdej

Spinat og laks er en skøn kombination. Her bliver det serveret i et fint lille net af butterdej. Retten er god til en kold eftersårsdag, og kan med fordel serveres med lidt bagte kartofler og en grøn salat. Opskriften er sponsoreret af Gestus, der sætter fokus på kvalitet til hverdagspriser.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 1 rulle Gestus butterdej
  • 4 Gestus laksefileter
  • 1 pose frisk Gestus spinat
  • Salt og peber
  • 1 bakke flødeost
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde

  • Varm spinat op sammen med flødeost salt og peber, tag af varmen når spinaten er faldet sammen.
  • Del butterdejen i fire kvarte, så det passer med en laksefilet til hver.
  • Skær 2-3 cm. streger i dejen, så det giver et net-lignende mønster. Hiv en anelses i dejen så der kommer større huller frem.
  • Kom butterdejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Kom en spsk. Spinatblanding på hver halvdel, af hvert kvarte stykke dej
  • Kom derpå laksefileten ovenpå, og kom til sidst endnu en spsk. spinat ovenpå laksen.
  • Kom den halvdel af dejen som er bar over laksen, og luk den tæt i alle sider.
  • Pensl alle stykkerne med æg.
  • Bag i ovnen i 15-20 min ved 180 grader til de er gyldne.
Ingredienslisten blev kopieret