Tipoldemors småkager

“En halv, en halv, en æg” var det min tipoldemor kaldte disse småkager. Jeg spurgte min mormor efter hendes opskrift på småkager, og så viste det sig at den går helt tilbage til min tipoldemor! Opskriften er dejlig simpel, for som min tipoldemor sagde, består den blot af et halv pund smør, sukker, mel og et æg. Min mormor har sidenhen tilføjet lidt chokoladestykker til opskriften, hvilket lige giver den lidt ekstra.

Server disse simple hyggelige småkager til kaffen, eller som en sød snack til påskebordet.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 250 g. Smør
  • 250 g. Sukker
  • 250 g. Mel
  • 1 æg
  • 100 g. Chokolade

Fremgangsmåde

  • Pisk smør, sukker, mel og æg sammen med en håndmikser.
  • Hak chokoladen i små stykker, og vend det i dejen.
  • Beklæd et par bageplader med bagepapir, og fordel dejen til små kugler, på størrelse med en fem krone. Giv dem lidt plads mellem hinanden, da de flader ud.
  • Bag småkagerne ved 180 grader varmluft i 10 min.
Ingredienslisten blev kopieret