Svenske kanelsnurre med kardemomme

Et skønt søndagsforetagende, der får hele lejligheden til at dufte dejligt af kanel og kardemomme. Opskriften har jeg fra min kærestes søster, som er meget glad for Sverige og rigtig god til bagværk. Bør nydes frisk fra ovnen. Får dog sjældent lov til at stå længe på spisebordet.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 400 g. smør
  • 5 dl. mælk
  • 3 tsk. salt
  • 4.5 dl. sukker
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. kardemomme
  • 2 spsk. kanel
  • 1200 g. hvedemel
  • 2 æg
  • 50g. gær

Fremgangsmåde

  • 200g smør smeltes, hvortil der tilsættes kardemomme, salt, mælk og 2,5dl. sukker.
  • I en anden skål findeles gær, hvorefter den afkølede smørblanding tilsættes.
  • Rør rundt i dejen og tilsæt løbende mel og æg til dejen.
  • Når dejen har en glat konsistens, skal den hvile i en time.
  • Mens dejen hviler, laves kanelblandingen.
  • Bland 200g smør med 2dl. sukker samt vanilje- og kanelsukker i en skål med en gaffel.
  • Hvis smøren synes meget hård, kan den gives 20sek. I mikroovnen.
  • Når dejen har hvilet færdig deles den i to.
  • Rul dejen ud i en 3mm tyk firkant og smør kanelblandingen på hele fladen.
  • Fold halvdelen af dejen over, og luk tæt i kanterne.
  • Skær dejen i 3cm lange strimler og snor hver strimmel.
  • Snor ydermere strimlerne til et lille sneglehus og fordel dem i muffin forme.
  • Lad dem hvile i 60 minutter under et hviskestykke.
  • Inden kanelsnurrende kommes i ovnen pensles de med æg.
  • Bag i 8 – 12min ved 225grader, til de har en gylden overflade.
Ingredienslisten blev kopieret