Påskereder

Flettede boller med sesam, er særligt velegnet til påsken, da de kan bruges til påskebordet med fine påskeæg i. Jeg holder meget af at bruge smør i alle mine opskrifterne, og bagning er ingen undtagelse! Opskriften er derfor også lavet i samarbejde med Bakkedal, der fremstiller deres smør ved brug af naturlige råvarer, og ikke går ned på smag.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 2 dl. Mælk
  • 25 g. Gær
  • 75 g. Bakkedal smør
  • 1 nip salt
  • 2 æg
  • 450 g. Hvedemel
  • 1 spsk. Sesamolie
  • 2 spsk. Sesamfrø

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i den kolde mælk.
  • Smelt smørret, og kom det i skålen med mælk og gær, sammen med salt, æg, sesamolie og halvdelen af hvedemelet.
  • Tilsæt løbende resten af melet mens der æltes.
  • Lad dejen hæve med klæde over på køkkenbordet i en 1 time og 30 min.
  • Del derefter dejen til 15 små boller, og del efterfølgende disse i 3, som rulles lange.
  • Flet disse tre sammen, og lad enderne lukkes med hinanden.
  • Gentag dette med alle 15 boller. Lad dem efterhæve i 1-2 timer.
  • Varm ovnen op til 220 grader, pensl bollerne med sesamolie og top med flagesalt og sesamfrø.
  • Bag dem i 15min til de er gyldne og server!
Ingredienslisten blev kopieret