Mocca eclairs

En særdeles velegnet kage til kaffen, der ikke kræver den kyndigste hånd at lave. Derudover er kagerne hurtigt lavet, og byder på mange variationsmuligheder, da det i realiteten blot er en vandbakkelse fyldt med flødeskum

Velbekomme!


Ingredienser

  • 3 dl. Vand
  • 100 g. smør
  • 170 g. Hvedemel
  • 4 æg
  • 2.5 dl. Piskefløde
  • 3 dl. Flormelis
  • 1.5 dl. Færdigbrygget kaffe
  • 2 spsk. Blødt smør

Fremgangsmåde

  • Start med at lave vandbakkelserne: Find en lille gryde frem og varm vand og smør heri.
  • . Når smørret er smeltet tilsættes mel, og der røres rundt med en grydeske.
  • Når dejen slipper grydens kanter, tages den af varme og køles.
  • Mens dejen køler laves kaffesmør: Pisk 2dl. Sigtet flormelis sammen med 1dl. Færdigbrygget kaffe og 2 spsk. Smør.
  • Sæt på køl.
  • Find den afkølede dej frem, og tilsæt et æg ad gangen i dejen mens der piskes.
  • Fordel dejen til 8 aflange brød med en ske, på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad dem bage i ovnen i 25 minutter ved 200 grader.
  • Imens vandbakkelserne er i ovnen laves kaffeskummet: Pisk fløde til flødeskum, og vend forsigtigt 1dl. Sigtet flormelis og 0,5 dl. Kaffe heri.
  • Efter 25 min. Tages vandbakkelserne ud af ovnen, hvorpå de deles på langs, og fyldes med kaffeskum.
  • Smør kaffeglasur på toppen og pynt med hvad du måtte have af chokolade, overskydende flormelis mm.
  • På billedet ses de pyntet med hakket toffifee.
Ingredienslisten blev kopieret