Marengs med smag af mokka

Jeg holder meget af en god kop kaffe, men jeg holder næsten ligeså meget af at spise lidt sødt til kaffen, og her er mokkamarengs en dejlig budgetvenlig løsning. Når du laver marengs er det vigtigt at være tålmodig når du tilsætter sukker, så de stive æggehvider ikke falder sammen.

Opskriften er sponsoreret af Gestus, hvor jeg bruger deres mellemristet økologiske harmony kaffe, som har en god rund smag.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 75g. sukker
  • 2 æggehvider
  • 2 tsk. Gestus kaffe
  • 1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  • Start med at tænde ovnen på 100 grader.
  • Pisk æggehviderne stive i en tør skål, og hæld sukkeret i lidt ad gangen. Bliv ved med at piske til massen er helt stiv og luftig.
  • Vend forsigtigt vaniljesukker og kaffepulver i, uden at slå luften ud af marengsmassen.
  • Gør en bageplade med bagepapir klar.
  • Kom marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt dem ud på bagepladen i en 5 krone størrelse.
  • Lad gerne marengstoppene stå ude på pladen i en halvtimes tid så overfladen danner en lille hinde. På den måde sprækker dine marengs ikke inde i ovnen.
  • Bag dine marengs i en time, kig til dem løbende – de skulle nødigt blive alt for knasende.
Ingredienslisten blev kopieret