Luftigt foccacia brød

Opskrift på to langtidshævede foccacia brød med god olivenolie, sponsoreret af Gestus

Brødet laves på en rørmaskine og skal hæve i lang tid, hvilket gør det dejligt luftige. En simpel og skøn opskrift!

Velbekomme!

Ingredienser

  • 775 ml. Lunken vand
  • 1 kg. Gestus hvedemel
  • 20 g. Gær
  • 30 g. Salt
  • 2 spsk. Gestus olivenolie
  • 1 spsk. Gestus havsalt
  • 1 spsk. rosmarin

Fremgangsmåde

  • Find en rørmaskine frem.
  • Opløs gæret i vandet.
  • Tilsæt løbende melet mens rørmaskine kører.
  • Når alt melet er rørt i tilsættes salt.
  • Sluk for rørmaskinen når dejen fremstår smidig og elastisk (ca. 30min).
  • Del dejen i to skåle og lad dem hæve natten over i køleskabet overtrukket med film.
  • Kom de to brød ud på hver deres stykke bagepapir, og lad dem efterhæve i to timer.
  • Efter to timer strækkes brødene lidt til de har den ønskede tykkelse, og der prikkes med fingrene store huller ned i brødene, hvorpå de overhældes med olivenolie, salt og rosmarin.
  • Bag brødende ved 220 grader varmluft, til de har en kernetemperatur på 90-96grader.
Ingredienslisten blev kopieret