Kartoffelmos

Hvis man er til fløjsglat kartoffelmos skal man bruge piskeris, hvilket også er tilfældet for denne opskrift. Hvis man derimod er til en lidt mere ujævn kartoffelmos med kartoffelstykker i, skal man bruge en kartoffelmoser. Dertil bør man først vende mælk, smør og salt i kartoffelmosen efter man har most kartoflerne.

Har du kartoffelmos til overs? Prøv denne opskrift på kartoffeltoppe.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 2 kg. kartofler
  • 80 g. smør
  • 3 dl. mælk
  • 3 tsk. salt

Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflerne
  • Skær dem i stykker af 2x2 cm
  • Kog dem i ca. 30 min til de møre
  • Hæld vandet fra kartoflerne
  • Varm mælk i en lille gryde (da kartoffelmosen bliver kold hvis mælken er kold når den kommes i)
  • Tilsæt mælk, smør og salt
  • Brug elpiskeren til at gøre kartoffelmossen glat
Ingredienslisten blev kopieret