Jødekager

En god traditionel dansk julesmåkage, der går fint i overensstemmelse med et SU-budget. Opskriften her tager udgangspunkt i frk. Jensens, da hendes opskrifter nu engang er gyldne, når det kommer til traditionelle danske opskrifter. Hvis man føler for at pynte sine jødekager yderligere, kan det anbefales at toppe dem med hakkede mandler.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 250 g. Mel
  • 200 g. Smør
  • 125 g. Sukker
  • 1 æg
  • 0.5 tsk. hjortetakssalt
  • 1 økologisk citron
  • 1 spsk. Revet ingefær

Fremgangsmåde

  • Find en stor skål frem og kom mel og hjortetakssalt deri.
  • Riv ingefær og citronskal ned i blandingen, og rør rundt.
  • Smuldre smør i blandingen.
  • Tilsæt efterfølgende sukker og æg.
  • Rør dejen godt sammen og rul det til en lang pølse med en diameter på 6 cm.
  • Læg den i køleskabet overtrukket med film, i en times tid.
  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Efter en time tages dejen ud og skæres 3-4 cm tykke skiver.
  • Pensl jødekagerne med æg og drys med kanelsukker.
  • Bag dem i ovnen i ca. 6 minutter.
Ingredienslisten blev kopieret