Banankage med chokoladestykker

En god og svampet banankage med skønne store chokoladestykker. Jeg har brugt mælkechokolade med toffee stykker, men ønsker man at bruge mørk chokolade, kan man med fordel tilføje lidt mere sukker. Banankagen tager næsten igen tid at lave, og er dejlige overskuelige. Opskriften er udarbejdet for Fairtrade, hvis produkter er lavet med øje for arbejdernes vilkår. Kvaliteten er derfor i højsædet, og denne banankage er ingen undtagelse

Velbekomme!

Ingredienser

  • 5 bananer
  • 50 g. Smør
  • 3 dl. Mel
  • 2 dl. Havregryn
  • 0.5 dl. Sukker
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 4 æg
  • 1 knivspids salt
  • 100 g. chokolade

Fremgangsmåde

  • Varm ovnen op til 180 grader.
  • Find to skåle frem til at blande henholdsvis de våde og tørre ingredienser.
  • I en skål moses 4,5 banan sammen med smeltet smør og æg.
  • I den anden skål blandes mel, havregryn, sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt.
  • Hæld de våde ingredienser over til de tørre.
  • Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
  • Find en rund smurt form frem og kom dejen deri.
  • Skær den resterende halve banan i små skiver, og fordel dem ovenpå banankage.
  • Bag banankagen ved 180 grader i ca. 35 min til den er gylden.
Ingredienslisten blev kopieret