|

Vegetarisk Pad Krapow

Pad Krapow er en traditionel thailandsk ret med gang i. Som det er med så mange asiatiske opskrifter, er denne ret utrolig nem at lave og kræver ikke mange ingredienser, hvis du i forvejen ligger inde med dit typiske arsenal af asiatiske råvarer og saucer. Jeg har i denne opskrift brugt nogle relativt milde chilier, men hvis du ønsker den fulde thailandske oplevelse, kan du jo gå efter nogle stærkere af slagsen. Bør serveres varm og gerne med kold thailandsk øl ved siden af.

Ingredienser

  • 800 g. champignoner
  • 1.5 chili
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. ingefær
  • 400 g. ris
  • 4 æg
  • 2 spsk. eddike
  • 2 spsk. soja
  • 3 spsk. østerssovs
  • 3 spsk. sirup
  • 2 spsk. fish sauce

Fremgangsmåde

  • Sæt vand over til ris
  • Skyld og rens champignonerne og thaibasilikum og skær det i skiver.
  • Hak chili og ingefær fint
  • Kog risene i ca. 20 min
  • Find en lille skål frem og påbegynd marinaden
  • Bland presset hvidløg, soja, østerssovs, fishsauce, sirup, paprika, eddike, peber og halvdelen af thaibasilikum sammen
  • Slå æggene ud på en pande med lidt smør. Lad dem stege stille og roligt til blommen er lidt fast
  • Varm en wok op uden olie og kom svampe, ingefær og chili i. Rør godt rundt så det ikke brænder på.
  • Når svampene er sprøde skrues der højt op for varmen, imens marinaden vendes i. Hele herligheden steges i ca. 2 min
  • Portionsanret med ris nederst, derpå svampene og tilsidst spejlægget. Top det hele med den overskydende thaibasilikum
Ingredienslisten blev kopieret