|
Vegetarisk döner
Vegetarisk döner

Vegetarisk döner

Efter at jeg har boet i Berlin, forstår jeg simpelthen ikke hvorfor, man ikke kan købe en god Döner i København. Derfor besluttede jeg mig for selv at lave en opskrift på street-food klassikeren fra Berlin.

Jeg har valgt at nyfortolke döneren og lave den i en vegetarisk udgave med aubergine. Det gode ved en döner kebab er, at det kombinere masser af forskellige smagsnuancer. Derudover elsker jeg at teksturen fra kålen og den bløde aubergine står i kontrast til hinanden og derved skaber en god kompleksitet. Den får man ikke i de dürüms, jeg har købt i Danmark.


Ingredienser

4 personer

  • 2 store auberginer
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. kanel
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. paprika
  • 2 spsk. balsamico eddike
  • 1 tsk. honning
  • 0.5 citron
  • 1 håndfuld koriander
  • 0.5 agurk
  • 2 tomater
  • 0.5 rødt spidskål
  • 3 dl. yoghurt
  • 1 tsk. harissa
  • 1 spsk. ketchup
  • 2 tsk. timian
  • 1 tsk. salt
  • 2 tsk. hvidløgspulver

Fremgangsmåde

50 min.
Vegetarisk döner

Flere lækre opskrifter til dig


Opskrifter der er i sæson



Ingredienslisten blev kopieret