

Vegetarisk döner
Efter at jeg har boet i Berlin, forstår jeg simpelthen ikke hvorfor, man ikke kan købe en god Döner i København. Derfor besluttede jeg mig for selv at lave en opskrift på street-food klassikeren fra Berlin.
Jeg har valgt at nyfortolke döneren og lave den i en vegetarisk udgave med aubergine. Det gode ved en döner kebab er, at det kombinere masser af forskellige smagsnuancer. Derudover elsker jeg at teksturen fra kålen og den bløde aubergine står i kontrast til hinanden og derved skaber en god kompleksitet. Den får man ikke i de dürüms, jeg har købt i Danmark.
Ingredienser
4 personer
- 2 store auberginer
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. kanel
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. cayennepeber
- 1 tsk. paprika
- 2 spsk. balsamico eddike
- 1 tsk. honning
- 0.5 citron
- 1 håndfuld koriander
- 0.5 agurk
- 2 tomater
- 0.5 rødt spidskål
- 3 dl. yoghurt
- 1 tsk. harissa
- 1 spsk. ketchup
- 2 tsk. timian
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. hvidløgspulver
Fremgangsmåde
50 min.