Traditionel spaghetti carbonara

Hvis du har lyst til at blive klogere på den klassiske spaghetti carbonara, så prøv denne udgave. Jeg har fået den af min italiensk ven, som har den fra sin mormor. Med andre ord: det her er sådan traditionel spaghetti carbonara laves! Jeg bruger hverken fløde, hele æg eller bacon. I stedet laves den med æggeblommer og guanciale (grisekind). 

Velbekomme!


Ingredienser

  • 400 g. spaghetti
  • 300 g. guanciale (grisekind)
  • 2 spsk. vand fra spaghettien
  • 2 spsk. oliven olie
  • 6 æggeblommer
  • 20 g. parmesan (samt ekstra til topping)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Kog spaghettien i saltet vand til de er al dente.
  • Bland æggeblommer og revet parmesan sammen i en skål med to spsk. vand fra spaghettien.
  • Varm en pande op med olien, og steg guanciale til det er sprødt.
  • Krydr guanciale med en tsk. salt og sæt det til side når det er færdigstegt.
  • Hæld vandet fra spaghettien og tilsæt herefter æggeblanding og guanciale til pastaen.
  • Rør sammen i 30 sek. og smag til med salt og peber.
  • Server straks, toppet med parmesan og evt. lidt frisk persille.
Ingredienslisten blev kopieret