Spaghetti med kødboller

En klassisk italiensk ret, som er dejlig nem og romantisk med et godt glas vin til.

Velbekomme!


Ingredienser

  • 500 g. oksekød
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. rasp
  • 1 tsk. salt og peber
  • 1 spsk. oregano
  • 2 dåser hakkede tomater
  • Olie
  • 400 g. Spaghetti

Fremgangsmåde

  • Start med at blande oksekød, finthakket løg, æg, 1 fed presset hvidløg, rasp, oregano, salt og peber sammen i en skål, og lad det stå på køl i 30min.
  • Sæt en stor gryde med vand til at koge.
  • Form kødbollerne med en ske og kom dem i gryden med kogende vand.
  • Når kødbollerne flyder op til vandoverfladen er de færdige og sættes til side.
  • Kog spaghettien i saltet vand, og find en stor pande frem til napolisaucen.
  • Varm panden op med olie og tilsæt 1 fed presset hvidløg.
  • Tilsæt dåsetomater og bring saucen i kog.
  • Smag sovsen til med salt, peber og oregano.
  • Hæld vandet fra spaghettien, og kom kødbollerne i napolisaucen.
  • Efter 5 min. vendes spaghettien i napolisaucen.
  • Server med revet parmesan og basilikum.
Ingredienslisten blev kopieret