Simpel wok m. slangebønner

Wok er en efterhånden velkendt ret i de fleste danske køkkener. En af de absolut vigtigst ting at huske på når man laver wok, er at det ikke skal stå og stege for længe, så grøntsagerne falder sammen. Sørg derfor altid for at have hakket alt på forhånd. Et andet godt råd er ikke at købe for mange grøntsager, tit kan man få en bedre smag frem hvis man nøjes med blot at bruge tre slags grøntsager i sin wok, og så sparer man også lidt penge. Her får i mit bud på en nem og hurtig opskrift, som jeg håber i kan lide.

Velbekomme!

Ingredienser

  • 4 gulerødder
  • 200 g. Slangebønner
  • 400 g. nudler (gerne ægnudler)
  • 0.25 Kålhoved (gerne hvidkål)
  • 1 håndfuld peanuts
  • 1 chili
  • 2 spsk. Revet ingefær
  • 1 spsk. Rød karry paste
  • 1 spsk. Sweet chili sauce
  • 1 spsk. Soja
  • 1 tsk. Fish sauce

Fremgangsmåde

  • Skær gulerødderne i tynde strimler, og hak kålen groft. Vask slangebønnerne, skær enderne af, og halver dem evt. hvis de er for lange.
  • Kog nudlerne som anvist på pakken, og hæld vandet fra.
  • Varm en wok op og svits karry paste, chili, ingefær, sweet chili sauce, soja og fish sauce.
  • Kom derefter alle grøntsagerne ved, og lad det stege i ca. 5 min.
  • Kom slutteligt nudlerne ved og lad dem stege med i yderligere 5 min.
  • Top med grofthakket peanuts og server.
Ingredienslisten blev kopieret