Rødbedetærte

Jeg holder af at lave mad i årstidernes ånd, og rødbede er ingen undtagelse! En af de bedste ting ved den kolde tid, er at det kalder på masser af rodfrugter!

Velbekomme!

Ingredienser

  • 200 g. Hvedemel
  • 150 g. Smør
  • 1 tsk. Salt
  • 4 æg
  • 2 spsk. Fløde
  • 2 store rødbeder
  • 1 mozzarella
  • 1 håndfuld solsikkekerne

Fremgangsmåde

  • Ælt mel og smør sammen med salt til det smuldrer.
  • Saml dejen med et æg, og tilsæt evt. lidt vand hvis dejen ikke er våd nok.
  • Lad dejen køle i 30 min, hvorefter den kommes i en tærteform.
  • Pisk æg, fløde og mozzarella sammen.
  • Skyl og riv rødbederne og kom dem sammen med resten af fyldet.
  • Kom blandingen i tærteformen og top med solsikkekerner.
  • Bag tærten i 20-25 min ved 175 grader, til den er gylden.
Ingredienslisten blev kopieret