|

Raita

Mange kender sikkert til Tzatziki, som er det græske tilbehør, som går godt til lam. Bevæger man sig længere øst på til Indien finder man en lignende opskrift, med det fine navn Raita. Raita er en frisk ret af yoghurt, som har aroma og smag af mynte og agurk. Raita kan serveres til adskillige indiske vegtariske såvel som ikke vegetariske opskrifter, da dens simple men smagfulde udtryk kan indgå i mange forskellige smagskombinationer. Serveres denne raita til meget stærke retter, kan de være en god ide at undlade eller vælge en mild chili, så den har en lindrende effekt i munden. Men serveres den modsat til en ikke så stærk ret, ville jeg skrue lidt op for mængden af chili - selvfølgelig efter behov og temperament.

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 2 tomater
  • 5 dl. græsk yoghurt
  • 1 håndfuld mynte
  • 0.5 citron
  • 1 chili
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. sukker
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Halver agurken på langs og fjern kernerne, gør det samme med tomaterne.
  • Skær agurk og tomater i små fine tern.
  • Rør yoghurten sammen med finthakket mynte, finthakket chili, sukker, spidskommen og citronsaft
  • Kom agurk og tomater i yoghurten og lad det gerne stå på køl 1 time inden servering.
Ingredienslisten blev kopieret